• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şube Başkanından Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - Yüksekova’da dün öğle saatlerinde BDP/PKK yandaşları tarafından Mustazaf-Der’e taşlı, molotoflu saldırı düzenlendi. Olaylar sırasında saldırganların derneğin arka tarafından duvara tırmanmasını engellemek için çatıya çıkan Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna saldırganlar içinden sıkılan silahla hayatını kaybetti.

DERNEĞİ YAKMAK İSTEDİLER

Olaylardan sonra basına yansıyan haberlerde dernek içerisinden çıkan 15-20 kişilik maskeli bir grubun göstericilere saldırdığı ve olayların bu şekilde başladığı belirtiliyordu. Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkanı Abdullatif Durna, basında çıkan haberlerin yalan olduğunu, olaylar sırasında kendisinin de dernek binasında bulunduğunu ve yüzü maskeli kimsenin olmadığını söyledi.

KELEŞLE ŞEHİD ETTİLER

Göstericilerin dernek binasına saldırdığı halde ilk birkaç saatte müdahale etmediklerini ifade eden Durna, “Önce derneğe saldırdılar. Biz olay çıkmasın diye müdahale etmedik. Ama onlar durmadan daş ve molotof atıyorlardı. Bu durum bir kaç saat sürdü. Sonra derneğin arka tarafında yaklaşık 300 kişilik bir grup toplandı ve duvara dayadıkları bir merdivenle derneğin çatısına tırmanmaya çalıştılar. Ellerinde benzin bidonları vardı. Dernek binasıya beraber içindekileri de yakmak istiyorlardı. Biz de göstericileri uzaklaştırmak için çatıya çıktık. Bu esnada göstericiler içinden iri yarı bir kişi elindeki keleşle amcam oğlu ve derneğimizin başkan yardımcısı Ubeydullah’ı şehit etti” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir