• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Başörtüsü ve Namaz Düşmanlığına Tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, Bursa`da başörtülü kız öğrencilerin velilerine verilen hapis cezasını kınadı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, kararın hem kendilerini, hem de Müslümanları derinden yaraladığına dikkat çekildi.
 
Sakın Zalimlere Meyletmeyin

Müslüman bir ülkede Allah`ın emri olan örtünün suç sayıldığını, namaz kıldığı için fişlenerek işten kovulma sebebi olduğu belirtilen açıklamada, "Bu ülkenin Müslümanları için 28 Şubat uygulamaları hala devam ediyor. Bu hukuksuzluklar için hiçbir yönetici kalkıp bir açıklamada bulunmuyor, hükümet ise adeta kör ve sağırları oynuyor. Bu çifte standardın son bulmasını ve mağdurların haklarının geri verilmesi ve hukuksuz kararların geri alınmasını istiyoruz. 10 yıldır ülkede iktidar muhafazakâr, özgürlükçü, adaletli, eşitlikçi ve demokrasinin standardının yükseldiğini dillendirenler dönüp ülkenin Müslüman halkının karşılaştığı bu zulümleri görmelerini istiyoruz. Ve onlara şu ilahi fermanı hatırlatıyoruz; `sakın zalimlere meyletmeyin, yoksa ateş size de dokunur.` Hukukçular kendi yaptıkları yasa ve kanunlara aykırı hüküm ve kararlar verirlerse ve mevcut anayasaya aykırı davranırlarsa, vatandaştan yasalara uygun itaat etmelerini beklemeyi ne ile izah edeceksiniz acaba."

Hükümet Derhal Harekete Geçmeli

Bu türden keyfilikler son bulması ve daha fazla mağduriyetlerin yaşanmaması için hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Milli Eğitim Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Adalet bakanlığı bu keyfilikler ve cezalarla ilgili olarak derhal bir teftiş heyeti oluşturmalıdır. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nu bu konuda harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır


"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" Hadis-i Şerifi mucibince tüm inananları, STK`ları ve tüm kesimleri bu hukuksuzluklar karşısında seslerini yükseltmeye davet edilen açıklamada, Hz. Ali(RA)`nin "Mazlumun zalimden hesap soracağı gün, zalimin zülüm ettiği günden çetin olacaktır" şeklindeki öğüdü hatırlatıldı.

(Nihat Kanat - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir