• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...
Viranşehir`de, İsrail Vahşeti Basın Açıklamasıyla Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir`de Cuma Namazı çıkışı Mavi Marmara Gemisine yapılan saldırının 2. yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yapıldı. Mavi Marmara Gazisi Mustafa Baturhan tarafından Göl Cami önünde okunan açıklamada, İsrail`in uyguladığı vahşet kınandı.

 

Geminin insani yardım götürmek amacıyla yola koyulduğunu hatırlatan Baturhan, "İnsani yardım filosu uluslararası sularda yoluna devam ederken, İsrail 31 Mayıs 2010 günü sabah saat 04.30 sularında tam donanımlı, kamuflajlı bin civarında askeri taşıyan savaş gemileri, denizaltılar, hucumbotlar ve askeri helikopterlerle sivil masum insanların içinde bulunduğu insani yardım filosuna saldırdı. Bu saldırıda dokuz yardım gönüllüsü kardeşimiz şehid olmuş, 56 yardım gönüllüsü de yaralanmıştır.

 

Yaralananlardan Uğur Süleyman ağabeyimiz halen komada, aralarında benim de olduğum bazı kardeşlerimiz halen yoğun bir tedaviden geçmektedirler. İsrail tüm yardım gönüllülerini kelepçeleyerek insanlık dışı muameleye maruz bırakarak gözaltına aldı ve yolcuların özel eşyaları dâhil olmak üzere gemideki her türlü malzemeyi gasp etti" dedi.

 

"İsrail`in Yok Olması Gerekmektedir"
İsrail politikalarının dünya barışı için büyük bir tehdit olduğunu belirten Baturhan, "İsrail`in insani yardım filosuna gerçekleştirdiği bu saldırı göstermiştir ki, İsrail politikaları sadece bölge barışı için değil dünya barışı içinde büyük bir tehdittir. Dünya barışının sağlanması, akan Müslüman kanının durması için İsrail`in mutlaka yok olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

 

İsrail`in tüm hukuksuzlukların üzerini örtmeye çalıştığını söyleyen Baturhan, "Saldırıdan sonra geçen iki yıl boyunca İsrail, bir yandan tüm hukuksuzluklarının üzerini örtmeye ve unutturmaya çalışmakta, diğer yandan da yaptıklarını meşru göstermek için gerçekleri çarpıtarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Mavi Marmara gemisi ise adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyada konuşulmaya, hayırla yâd edilmeye devam edilmektedir. Özgürlük filosuna katkısı olan tüm iyiliksever insanlar kalplerde sarsılmaz yer edinmişlerdir." dedi.

 

Kudüs İnsanlığın Kutsalıdır
Kudüs`ün Müslümanlar nezdindeci önemine değinen Baturhan, "Halklar Mavi Marmara`nın başlattığı yürüyüşü, Kudüs`ü özgürleştirecek büyük yürüyüş için önemli adımlardan biri olarak görmektedir. Kudüs`ün özgürlüğü, Siyonizm`e karşı Müslümanların ve tüm insanlığın özgürlüğünün anahtarıdır. Kudüs insanlığın kutsalıdır, ilahi dinlerin merkezidir, bizim ilk kıblemizdir, peygamberimizin miraca yükseldiği kutsal toprakların diyarıdır. Bu çerçevede bizler 31 Mayıs gecesi ve sonrasında yaşananların sorumluluğunu her geçen gün artan bir bilinçle taşımaktayız." ifadelerine yer verdi.

 

Kudüs Özgür Olmalıdır
Son olarak Uluslararası mekanizmalara, devlet başkanlarına, değişim yaşayan Ortadoğu devletlerine, dini liderlere seslenen Baturhan, "Gazze`ye uygulanan abluka kalkmalıdır. Kudüs`te evlerin ve camilerin yıkımı durdurulmalıdır. Kudüs özgür olmalıdır. Filistin halkı hak ve özgürlüklerine kavuşmalıdır. İsrailli sorumlular yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Adalet tecelli etmelidir. Bunda sizinde payınız olsun. Biz tüm yeryüzünde adaletin tesisi için kararlıyız. Bizler bu uğurda dün 9 şehid kazandık nice şehitler kazanmaya hazırız. Yaşananların takipçisiyiz" şeklinde konuştu. (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir