• DOLAR 32.573
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2433.15
  • ...
PAH Çalıştayı Diyarbakır`da Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Sıdık Ülgen ve Kalp Hastanesi PAH polikliniği sorumlusu Yrd. Doç. Zuhal Arıtürk`ün organize ettiği 3. Anadolu PAH Çalıştayı 02. 2012 Cumartesi günü saat 09.00 da Kalp Hastanesi Konferans Salonunda başlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Sıdık Ülgen; PAH`ın (Pulmoner arteryel hipertansiyon) akciğer damarlarında tansiyon yükselmesi olduğunu, ciddi nefes darlığına yol açtığını söyledi. Bu hastalığın uygun ve yeterli tedavi edilmediği takdirde kalbi büyüttüğünü ve hastanın adeta adım atamaz hale gelebileceğinin altını çizdi.

3. Anadolu Pah Çalıştayı`na Türkiye`nin çeşitli üniversitelerinden 150`yi aşkın konuşmacının katılacağını söylen Ülgen konuşmasını şöyle sürdürdü; "katılımcıların hepside konusunda uzman kişilerdir. Gün boyu sürecek olan çalıştayda PAH her yönüyle anlatılacak ve tartışılacak" dedi.

4 oturum halinde gün boyu devam edecek olan PAH Çalıştayı`nın açış konuşmasını D.Ü. Kalp Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M.Sıddık Ülgen yapacak.

Kardiyoloji, dâhiliye, dermatoloji, kalp cerrahisi, dallarında doktorlar da çalıştaya dinleyici olarak katılacak. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir