• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
CHP`nin Kürt Çözüm Önerisine 3 Partiden Cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`nin ``Terör sorununun çözümü`` için Meclis`te Toplumsal Mutabakat Komisyonu ve Meclis dışında Akil İnsanlar Grubu oluşturulması önerisi iktidar ve muhalefet partililerin gündemindeydi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitas ``CHP`nin bu konuda samimi olup olmadığına iyi bakılması gerekilir``dedi.

MHP`nin soğuk baktığı öneriye BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise CHP`nin bu girişimini olumlu bulduğunu söyledi.

AK Partili Elitaş: "Samimi Olup Olmadıklarını İyi Bakmamız Gerekir"

Öneriyle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP`nin samimi olup olmadığına iyi bakmamız gerekir. Bu davet, AK Parti yetkli kurullarında değerlendirilir. CHP`de müthiş bir zihinsel çelişki var. İki genel başkan yardımcısı, Meclis Başkanı ile bu konuda görüşmeye ya kendi başlarına gidiyorlar ya da Kılıçdaroğlu`nun talimatıyla gidiyorlar. Kendi başlarına gidiyorsa safça gidiyorlar, talimatla gidiyorsa boşuna gidiyorlar, çünkü Kılıçdaroğlu gönderdiğinde ve istekler yerine getirilmediğinde Meclis Başkanı`na hakaret ediyorlar`` diye konuştu.

MHP Öneriye Soğuk

MHP öneriye soğuk bakıyor. MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural, "Kürt sorunu eksenininde yeni açılımların önünü açabilecek girişimleri elbette kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

BDP Olumlu Buldu

BDP ise CHP`nin bu girişimini olumlu buldu. Konuya ilişkin açıklama yapan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, ``Geç de olsa CHP`nin attığı adım olumlu. Görüşme teklifi geldiğinde bunun değerlendirmesini yapacağız`` şeklinde konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir