• DOLAR 32.498
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2489.253
  • ...
SON DAKİKA
Okullarda Kılıf Kıyafet Yönetmeliği Değişecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Kıyafet yönetmeliği değişiyor mu?", "okullarda kıyafet serbestliği geliyor mu?", "kravat zorunluluğu kalkıyor mu?" ve "kayıt dönemi bağış alınacak mı?" bu sorular birinci ağızdan cevap buldu. Bakan Dinçer kılık kıyafet yönetmeliğini değiştiremediklerini açıkladı....

Yoğunluktan dolayı kılık kıyafet yönetmeliğini değiştiremediklerini belirten Bakan Ömer Dinçer , "Genel anlamıyla kılık kıyafet yönetmeliğine uymayı size tavsiye ediyorken, özel anlamıyla çocuklarımızın yaptığı ufak tefek kaçamaklara göz yummanızın iyi bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Biz kılık kıyafet yönetmeliğini değiştiremedik. Üzerinde çalışmaya imkan ve fırsatımız olmadı" diyen Bakan Dinçer, "Önümüzdeki okul açılışından itibaren hiçbir çocuğumuzu kılık kıyafeti sebebiylye aşağılamayınız? Onları geri göndermeyiniz? Saçı uzun diye hiçbir çocuğu okuldan uzaklaştırmayınız. Öğretmenlerinin ve öğrencilerinin yanında onların saçını keserek rencide etmeyiniz. Bazen farklı bir şey giysinler. Belki gerekirse özel gün olarak yapabilirsiniz. Genel anlamıyla kılık kıyafet yönetmeliğine uymayı size tavsiye ediyorken, özel anlamıyla çocuklarımızın yaptığı ufak tefek kaçamaklara, benzer husulara göz yummanızın siz büyükler için daha iyi bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum"

"KAYIT ZAMANI BAĞIŞ ALINMASINI YASAKLADIM"

"Okullara bağış alınmasını yasaklamadım" diyen Dinçer eğitim yöneticilerine şöyle seslendi: "Kayıt zamanı bağış alınmasına yasakladım. Okullara kayıt zamanı bağış alınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Kayıt zamanı bağış alan okul yöneticilerine hesap sorcağımı bilmenizi istiyorum"
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir