• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
İdil Gazetesine Molotoflu Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Edinilen bilgiye göre Hükümet caddesinde bulunan İdil gazetesi baskı ve idare merkezi dün gece 02.00 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından Molotoflu saldırıya uğradı.

 

Olayın gece geç saatlerde meydana gelmesi ve olay esnasında işyerinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, işyerinde maddi hasarın meydana geldiği bildirildi.

 

Olay yerine gelen İdil Gazetesi imtiyaz sahibi M. Salih Baştuğ, gazetelerinin ilk günden beri tarafsız bir şekilde yayın yaptığını ifade ederek saldırıya uğramalarının doğru yolda gittiklerine dair bir işaret olduğunu söyledi.

 

Baştuğ; \"En üst düzeyde güvenliğin sağlandığı Kaymakamlık konağının ve askeri lojmanlarının hemen dibinde, konak ile yan yana olan işyerimize Molotof kokteylli saldırı düzenlenmesi, saldırgan ya da saldırganların elini kolunu sallayarak kaçması polisin failleri daha kısa sürede yakalamasına vesile olacağını düşünüyorum. Demokratik rejimlerin vazgeçilmez unsurları olan basının susturulmasına, farklı taraflara yönlendirilmesine yönelik gerçekleştirildiğini düşündüğümüz bu saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmesini diliyoruz\" dedi.

 

Olayın Kaymakamlık konağının ve askeri lojmanların hemen dibinde gerçekleşmesine rağmen zanlıların yakalamadığı belirtildi.

 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (M. Şerif Aşkın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir