• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Bingöl Kalem Der`den Meal Sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Kalem Eğitim ve Kültür Derneği Genel Merkezi, ilkini 3 Haziran Pazar Günü saat 10.00`da yapacağı "Kur`an Meali Sınavı" ile ilgili açıklama yaptı.

Fikri hür, vicdanı hür nesillerin ancak manevi bir sorumlulukla bezenmiş eğitimle yetişeceği ifade edilen açıklamada, "Peygamberimiz Muhammed aleyhisselam Veda Hutbesi`nde bizlere "Kur`an ve Sünneti" emanet olarak bırakmıştır. Birey ve toplum olarak ancak bu iki değere aşkla, şevkle, ısrarla ve pratik alanda sarıldığımız, müracaat ettiğimiz zaman hem dünya olarak huzura hem de ahiret olarak saadete ereriz" denildi.

Çalışmalarının merkezinde eğitsel faaliyetler olan bir dernek olarak bu bilinçlenme noktasında bir açığı kapatmak ve okulların tatilinin yaklaştığı bir süreçte "teorik ve işlevsiz birçok bilgi kırıntısıyla dezenforme edilmiş" zihinlere şifa tadında bir kazanım olsun diye ilkini Haziran`ın 3`ünde Kadro Dershanesinde yapacağımız meal sınavıyla benzeri çalışmalarımızı devam edeceğiz. Meal sınavını her aya yaymayı düşünüyoruz. Her sınavda iki cüzden seçenekli sorularla oluşturacağımız sınav periyotlarında "Kur`an Kültürü"yle beslenmiş bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz." (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir