• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Bakan, Sivas`a Müjdeyi Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu önünde karşılanan Bakan Soluk, kız halk oyunları ekibinin gösterilerini izledi.

Kurban kesilmesine izin vermeyen Bakan Soluk, Cumhuriyet Üniversitesi Orta Anadolu Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu`nun devam eden inşaatını gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Yapımı tamamlanarak eğitime başlanan Zara Anadolu Lisesi`ni de ziyaret eden Bakan Soluk, ilçeye kısa sürede Anadolu Öğretmen Lisesi de yapacaklarını söyledi.

Bakan Soluk, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığının birlikte yürüttüğü çalışma sonunda tüm okullardainternetbağlantısının bulunduğunu belirterek, Fatih Projesi ile de okullarda kara tahta döneminin sona ereceğini kaydetti.

Konuyla ilgili şartname ve ihale hazırlığının tamamlandığını anlatan Bakan Soluk, Kamu İhale Kurulundan gün alınarak, bunun için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi. Türkiye genelinde 620 bin sınıfta akıllı tahtayla eğitim yapılacağını belirten Bakan Soluk, ``Bunun da şimdiden müjdesini veriyorum. Ne milli eğitimimize ne size ayrıca bir külfet getirmeyecek`` diye konuştu.

Zara Belediyesini de ziyaret eden Bakan Soluk, burada da kendisi için kurban kesilmesine izin vermeyerek, kurbanlığın huzur evine gönderilmesini istedi. Daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu Zara Şubesi`nin açılışını yapan Bakan Soluk, kaymakamlık binası önünde kendisini Türk bayraklarıyla karşılayan vatandaşlara da hitap etti.Sivasve Zara ilçesinde yapılan çalışmaları anlatan Soluk, burada vatandaşlaracep telefonunumarasını vererek, taleplere elinden geldiğince cevap vermeye çalıştığını söyledi.

Vali Ali Kolat ise Bakan Soluk`un ``Zara, Sivas ve ülke sevdalısı`` olarak hizmet verdiğini belirterek, ``Kim kapısını çalsa herkese kapısını açan bir insan`` dedi.

AK Partiİstanbul Milletvekili ve Sivas Milletvekili Adayı Mesude Nursuna Memecan da Sivas ve ülkeye hizmetlerinin devam edeceğini kaydetti.

Bakan Soluk, daha sonra Zara Villa Kent Projesi`nde yer alan konutların temel atma törenine katıldı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir