• DOLAR 32.538
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2485.203
  • ...
SON DAKİKA
Bir `MASAL`Daha Burada Bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Zülfü Tan / Haber - Analiz
 
Gökhan Aydıner kimdir?; Adana`da 1941 yılında doğan Aydıner, 1959 yılında Ankara Atatürk Lisesi`nden, 1963 yılında da Siyasal Bilgiler Fakültesi`nden mezun oldu. Aydıner, tayin edildiği Zonguldak Maiyet Memurluğu sırasında durağan, Kurucaşile, Ayancık Kaymakam vekilliklerinde bulundu. 42. Dönem Kaymakamlık Kursunu pekiyi derecede bitirdikten sonra 1966 yılında Tatvan Kaymakamlığına atanan Aydıner, sırasıyla Tatvan, Şenkaya, Şebinkarahisar, Kuyucak kaymakamlıklarında bulunduktan sonra 1976 yılında mülkiye müfettişliğine getirildi. 1980 yılında mülkiye müfettişliğinden Muş Valiliğine atanan Aydıner, daha sonra Bolu, Erzurum, Mersin, Sakarya, Hatay ve 1999-2002 tarihleri arasında üç yıl OHAL bölge valilikleri görevini yürüttü. Emniyet Genel Müdürlüğü görevine 31 Ocak 2003 tarihinde atanan Gökhan Aydıner, 5 Aralık 2006 tarihinde yaş haddi nedeniyle üç yıl görev yaptığı Emniyet Genel Müdürlüğünden emekli oldu. Evli ve 3 çocuk babası.
 
Bu bürokratımız valilikler dışında üç yıl (1999-2002),merkezi Diyarbakır’da bulunan Olağan Üstü Hal Bölge Valiliği yapmış. O bölgedeki emniyet, mit, jitem, özel harekat ve jandarma istihbaratının başında bulunmuş. Yetmedi, 2003-2006 tarihleri arasında üç yıl emniyet genel müdürlüğünde bulunmuş. İşte böyle bir insan gerçekten doğru konuşursa Türkiye’deki en kritik meselelerden haberdar olan birisidir. Meclis insan hakları komisyonu da onu çağırıp bu konudaki fikirlerini alıyor.
Haliyle böyle önemli bir insanın yaptığı açıklamalar anında haber ajanslarına düşüyor. Önemli açıklamalarda bulunmuş. Türkiye’nin derin meseleleri arkasındaki ilişkileri konuşmuş. Kimin eli kimin cebinde açıklamış. Kim kimi kullanmış açıklıyor. Doğru veya yanlış artık o konu bu meseleleri değerlendirecek analizcilere kalmış.

Asıl mesele haber kanallarının haberi veriş biçimi. Cihan haber ajansı ve avaneleri haberin yarısını verdiler, diğer yarısını vermediler.
 
Kartel medyası dediğimiz diğer kesim ise haberin tümünü verdiler.

İki haberi karşılaştırdığımızda ise Cihan haber ajansının ve avanelerinin neden bu haberi vermedikleri anlaşılıyordu. Çünkü bürokratımız diyordu ki” Devlet tarafından kurdurulduğu masal. İçlerine girmek mümkün olamamıştır. Dıştan takip yapılmıştır. Teknik takip imkânı da yoktur.”

Demek cihan haber ajansı şimdiye kadar bize masal anlatmış. Masalının uyduruktan olduğu ortaya çıkmasın diye de haberi kesmiş ki, kimse farkına varmasın.

Ama kurban olduğum Allah var ya; bütün hesapları alt-üst ediyor.

Ve bir masalı da burada bitiriyor...

Bu haberler de ilginizi çekebilir