• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Mavi Marmara Şehidlerini Onbinlerce Kişi Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Furkan Can / İstanbul

Mavi Marmara katliamının 2. yıl dönümü dolayısıyla Taksim’de "Mavi Marmara Şehitlerini Anma ve Kudüs`ün Kurtuluşu" yürüyüşüne onbinlerce kişi katıldı. Birçok İslami STK’nın desteklediği yürüyüşü İHH düzenledi. Taksim Meydanı`nda toplanan onbinlerce kişi arasında Suriye, Filistin ve birçok ülkeden aktivistler katıldı. “Kahrolsun İsrail”, “Mavi Marmara Onurumuzdur”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz”, "İstanbul`dan Gazze`ye Direnişe Bin Selem!", "Katil ABD Ortadoğu`dan Defol!", “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “Yaşasın Küresel İntifada”, "Suriye Halkı Yalnız Değildir!" sloganları attı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde "Mescid-i Aksa Onurumuzdur", "Yaşasın Özgür Filistin", "İstanbul`dan Gazze`ye Direnişe Bin Selam"pankartları ile Filistin ve Hamas bayrakları taşındı. Sık sık tekbir getiren onbinlerce kişi, siyonist israil aleyhine sloganlar attı.

İSRAİL’İN ZULMÜNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Taksim Meydanında yürüyüş başlamadan bir konuşma yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, haklı davalarından yıllar geçse de asla vazgeçmeyeceklerini söyledi. Mavi Marmara saldırısıyla ilgili yargılama süreci hakkında bilgi veren Yıldırım "Zannetmeyin ki sadece 4 kişi yargılanacak. Bu kişilerle ilgili 18 bin yıl hapis isteniyor. Ancak gemiye saldıranlar tek tek tespit edilerek yargılanacak. Tüm dünya gözünü bu davaya çevirdi" dedi. Kudüs`ün insanlığın ortak değeri olduğunu söyleyen Yıldırım, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin kanının yerde kalmayacağını belirterek, "israil`den, özür dilemesini, tazminat ödemesini ve Gazze`deki ambargonun kalkmasını talep ettik. israil bunları yapsaydı daha çok işine gelirdi ama şimdi Türkiye`yi kaybetti. Bizler aktivistiz, mücadeleci insanlarız. Sizlerin zulmüne boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

ŞEHİDLERİN İSİMLERİ TEK TEK OKUNDU

İHH Başkanı Yıldırım’dan sonra yürüyüşe geçen onbinlerce insan tekbirler ve sloganlar getirerek istiklal caddesinden Tünel`e ulaştı. Burada, Mavi Marmara saldırısında şehidlerin isimlerinin okunmasının ardından bir konuşma yapan 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Raid Salah, Mavi Marmara gemisine saldıran kişilerin insanlık, özgürlük ve adalet düşmanı olduklarını belirterek Mavi Marmara`da ölenlerin kanlarının, yeryüzündeki özgürlüğün simgesi olarak kalacağını ifade etti.

ŞEHİDLERİN KANLARI ÖZGÜRLÜK SİMGESİ OLMUŞTUR
Şeyh raid salah şöyle konuştu; “Rabbime hamd ediyorum. Burada birkaç noktaya temas etmek istiyorum. Bizler 2 yıl önce sadece insani yardım ve özgürlük taşıyan gemiyle buradan yola çıktık. Mavi Marmara ve diğer gemilere saldıranlar adalet düşmanı ve özgürlük düşmanıdır. Şunu ilan etmek istiyorum ki Mavi Marmara şehitlerinin kanı yeryüzünün özgürlük simgesi olmuştur. Katiller ise yeryüzü çöplüğüne atılmaya mahkûmdur. Ve yine belirtmeliyim ki şehitlerimizin ve yaralıların ailelerinin akıttığı gözyaşları zalimleri boğmaya yetecektir. Biz buradan bütün dünyanın insanlarına çağrımız var. Ey insanlar! Ey Araplar! Yeryüzünün özgür insanlarına çağrımız Gazze tamamen özgür olana kadar yardımınızı kesmemenizdir. Kudüs’ün üzerinden işgal kalkana Kudüs tam anlamıyla özgür oluncaya kadar desteğinizi kesmemenizdir. Terörist israil’in Gazze üzerindeki ambargosuna rağmen şunları söylemek istiyorum. Gazze’nin çocukları sizin en modern silahlarınıza karşı zafer kazanmıştır. İşgalci İsrail’in bütün modern silahlarına rağmen kazanan Kudüs ve Gazze’nin çocukları, kadınları ve gençleri olmuştur. Mavi Marmara yola tek bir sefer çıkmayacaktır. İnşallah Gazze semalarında özgürlük filolarını daha çok göreceğiz. Bütün benliğimizle Türkiye’deki mahkemelere teşekkür ediyoruz. Büyük bir cesaret örneği gösterdiler. Mavi Marmara’ya saldıranlar ömürlerini zindanlarda geçirecektir. Ve unutmayın ki özgürlük bölünüp parçalanmaz, adalet bölünüp parçalanmaz, insan onuru bölünüp parçalanmaz, bunlar insanlarda bütün olarak mevcuttur. Bütün Gazze’nin üzerindeki zinciri kırmak için Mavi Marmara ile yola çıktığımız gibi Hama’nın da, Şam’ın çocukları ve bacılarımız için de yola çıkacağız. Suriye nizamı halkını öldürmeye başladığı an meşrutiyetini yitirmiş ve işgalci konumuna gelmiştir. Beni dinleyen kardeşlerim! Suriye’yi Şam’ı özgürlüğe kavuşturana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü Kudüs’ün özgürlüğü Şam’dan başlar. İstanbul’dan başlar. Ve Mescid-i Aksa’nın onuru Şam’daki Mescid-i Emevi ile başlar. Kardeşlerim sizlere son vasiyetim şudur: ‘Sizler evlerinize döneceksiniz. Babanız, anneniz ve kardeşlerinize veda edeceksiniz. Özgür Kudüs’te buluşmak için onlarla vedalaşacaksınız.”

Yürüyüş Şeyh Raid Salah’ın yaptığı duayla sona erdi.
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir