• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Türkiye`nin Köyüne Türkiye`den Yol Yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artvin`in Borçka ilçesine bağlı Camili köyü, ulaşım sıkıntısı sebebiyle sık sık haberlere konu oluyor. Gürcistan sınırına sıfır konumdaki köye ulaşım özellikle kış aylarında büyük sıkıntı oluşturuyor. Köye, kendi yolundan başka Sarp sınır kapısından Gürcistan`a geçip arkadan dolaşmak daha pratik oluyor.

Artvin Valiliği ile Orman Köy İlişkileri (ORKÖY) Genel Müdürlüğü`nce, Borçka`nın Camili köyünde yaşayan orman köylülerinin refah seviyesinin yükseltilmesi amacıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ve ORKÖY Genel Müdürü Mustafa Kemal Yalınkılıç`ın da bulunduğu bir heyet katıldı. Grup, bölgede kar ve heyelan riski bulunmasından dolayı Camili köyüne Gürcistan üzerinden gitti. 130 kilometrelik yolun 1 kilometresini yaya olarak yürüyen grup, Gürcü askerlerin eşliğinde köye ulaştı.

Camili köyüne gidebilemek için Artvin Valiliği, Acara Özerk Cumhuriyeti ile protokol yaparak özel kimlik kartları çıkarmıştı. Sarp Sınır Kapısı`ndan çıkış yapan grup, Gürcistan askerlerinin eşliğinde zorlu bir yolculuğun ardından köye ulaştı.

Camili Havzası, 2005 yılında UNESCO tarafından Biyosfer Rezerv Alanı olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda Camili İlköğretim Okulu`nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Camili Havzası ile ilgili neler yapılabileceği konuları ele alındı.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu da Camili Havzası`nda bulunan köylerin zorlu kış şartlarından dolayı yollarının yılın yarısında kapalı kaldığını belirterek, "Camili bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın halini ve hatırını soralım, hem de bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları dinleyelim ve elzem olan sorunlarınızı çözelim diye buraya geldik." açıklamasında bulundu.

Ajanslar


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir