• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DKMM Yarınki Toplantı Saatini Öne Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Küçük Millet Meclisi (DkMM) Koordinatörü Eyüphan Kaya, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek yarın yapacakları toplantı hakkında bilgi verdi. TkMM`lerin, TBMM`den birer kare olarak işlev gördüğünü ifade eden Kaya, her ay Anadolu insanının fikirlerini Meclise iletmek için bir köprü görevini gördüklerini, dolayısıyla çalışma takvimlerinin de TBMM takvimiyle uyumlu olduğunu söyledi.
 
Bu yılın son toplantısını 2 Haziran Cumartesi günü 10.00-13.00 saatleri arasında SHDB Sümerpark 1 no`lu toplantı salonunda yapacaklarını açıklayan Kaya, "Genelde öğleden sonra gerçekleşen toplantımızı, Başbakanın Diyarbakır`a gelişinden dolayı katılımcılarla istişare ederek öne almaya karar verdik" dedi.
 
Genel konularının "Başkanlık sistemi Türkiye`ye uyar mı uymaz mı? Avantaj ve dezavantajları nelerdir?" Yerel Konunun ise "Diyarbakır`ın İmajı" olacağını belirten Kaya, özel Konuklarının ise Yrd. Doç. Dr. Recep Çelik`in olduğunu söyledi.
 
Vekil-Müvekkil Buluşması
Vekil-müvekkil buluşması adına her ayın ilk hafta sonu toplantı yaptıklarını ifade eden Kaya, toplantıda ilin Milletvekilleri, Belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, Akademisyenler ve Kanaat önderlerinin yanı sıra izleyici ve gözlemcilerden oluşan nitelikli bir toplantıyla; biri ulusal diğeri yerel iki gündem maddesi ele alındığını söyledi.
 
2011 yılında biraz da seçim öncesi seçim sonrası münasebetiyle pasif duruma düşen Diyarbakır Küçük Millet Meclisi`nin 2012 yılında 5 toplantı gerçekleştirdiğini ifade eden Kaya, toplantıya katkı verenlere teşekkür etti.
 
TKMM`nin Prensipleri…
Kaya sözlerini şöyle sürdürdü; "`mutfak` adını verdiğimiz Türkiye küçük Millet Meclisleri`nin İstanbul yönetimi, TBMM ile irtibatlı ise de, aslında 13 prensibe bağlı olmak kaydıyla il meclisleri kendi ölçülerinde özerktir. Bu prensipler;
 
1)Dört yılda bir değil, her ayın ilk hafta sonu doğrudan doğruya; farklılıklara saygılı, sansürsüz bir diyalogun şehirdeki sosyal gruplar arasında gerçekleşmesi
2)Kimse kimsenin yerini dolduramaz
3)Şehri oluşturan gruplardan meydana gelen "aile fotoğrafı"
4)Vekil-müvekkil buluşması
5)Herkese eşit yakınlıktayız
6)Ön yargılar giremez
7)Amaç "üzüm yemek"
8)Diyalog = konuşmak +dinlemektir
9)Hedef "karar almak ve uygulamak" değil
10)Söz uçar, yazı kalır
11)Âdem-i merkezi yapı; özerk girişimler
12)Açıklık ve şeffaflık
13)Belediyeler hepimizin." (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir