• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Tek İsteği Olan Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van\'da dün Emin Paşa İlköğretim okulunda düzenlenen bir törenler üç ağır engelli öğrenciye Akülü tekerlekli sandalye verildi. Bu öğrencilerden biri olan 17 yaşındaki Yeliz Metin ve Babası Mehmet Şirin Metin İlke Haber Ajansı muhabirine konuşarak yıllardır çektikleri sıkıntıları içinde bulundukları imtihanı anlattılar.

 

\"İki Ameliyat Geçirdi Ancak İyileşemedi\"
Baba Mehmet Şirin Metin 17 Yaşındaki kızının doğuştan dizlerinde rahatsız olduğunu ve iki ameliyat geçirmesine rağmen iyileşemediğini aktararak şunları aktardı: \"Merkez Selimbey mahallesinde oturuyoruz. Kızım doğuştan bacaklarında rahatsız yürüyemiyor buna bağlı olarak aldığı kilolar başka bir sorun teşkil ediyor. İki ameliyat geçirdi ancak iyileşemedi. Ameliyatları başarısız geçti ne yazık ki artık bizler de kızımızı bu haliyle kabullenip hayatımızı sürdürüyoruz.\"

 

\"Daha İyi Bir Hastanede Tedavi Görürse İyileşme Olasılığı Var\"
Baba Mehmet Şirin Metin daha iyi ve daha gelişmiş hastanelere gitme imkânlarının olmadığını anımsatarak, \"Tabi yine umudumuz tükenmemiş. İnşallah tam donanımlı bir hastanede tedavi görebilirse iyileşme olasılığı var. Durumumuz o kadar iyi olmadığı için çocuğumu devlet hastanelerinde iki defa ameliyat ettirdim. Ameliyatları başarısız geçti\" dedi.

 

Şimdiye kadar kızını dışarıya bile çıkaramadıklarını ifade eden baba Metin yaşadıkları sıkıntıları şöyle özetledi: \"Çok sıkıntı yaşıyorduk. Allah vesile olan herkesten razı olsun Çünkü kızımı bazen günlerce dışarı çıkaramayınca haliyle bu da çocuğun canının sıkılmasına ve psikolojik olarak olumsuz etkilenmesine neden oluyordu. Ancak bu Akülü sandalye sayesinde artık kendisi çok rahat bir şekilde gidip gelebilecek ki, bu bizim en büyük arzumuzdu.\"

 

Yeliz Metin ise dizlerinin çok ağrıdığını ve yürüyemediğini ancak kendisine verilen bu sandalyeden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir