• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Hz. Fatıma Adana`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), `Dünya Müslüman Kadınlar Haftası` münasebetiyle `Bir Anne Olarak Fatımatüzzehra` ismiyle bir etkinlik düzenledi. Ulus Düğün Salonu`nda gerçekleştirilen etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, "Hz. Fatıma ve Dünya Müslüman Kadınları Haftası"nın anlam ve önemi hakkında yapılan açılış konuşması ile devam etti.

Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahi-ezgi ve şiirlerin renk kattığı programda, Hz. Fatıma konulu bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

Programda Hz Fatma`nın hayatı ve örnek kişiliğinin anlatıldığı bir konuşma yapıldı. Sonuna kadar ilgiyle dinlenen konuşmada, Hz. Fatıma`nın Müslüman kadınlar için en iyi kılavuz olduğundan bahsedildi. Hz Fatıma`nın iyi bir kız evlat ve iyi bir eş olmasının yanı sıra mükemmel bir anne oluşuna da vurgu yapıldı. Çağımızın tüm Müslüman bayanlarının da O`nu örnek alması gerektiği belirtildi.

Programda bir de sürpriz yaşandı. Peygamber Sevdalıları gönüllülerinden biri olan Rümeysa Yeniay`a Kur`an-ı Kerim hıfzını tamamlaması sebebiyle tebrik plaketi verildi ve başına hafızlık tacı takıldı. Geçen seneki Hz Fatıma etkinliğinde yine hafızlığını tamamlayan başka bir kız öğrenciye hafızlık tacı takıldığını hatırlatan TESSEP yetkilileri, `inşallah her sene başka bir kız kardeşlerimiz hafızlığını tamamlar ve bunun gibi etkinliklerde kendisini tebrik ederiz" şeklinde konuştular.

Program okunan ilahiler ve kapanış duasıyla son buldu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir