• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Filistin`de Çocuk Olmak....
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Haziran Uluslararası Çocuk Günü`nde Filistin Enformasyon Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlar Filistinli çocuklara yönelik zulmü bir kez daha gözler önüne serdi. Açıklanan rakamlara göre, 2000 yılındaki İntifada`dan bu yana İsrail tarafından bin 456 Filistinli çocuk öldürüldü. Yaralanan çocukların sayısı beş binin üzerinde..

Filistinli çocuklar hala işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde İsrail işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına ve tacizlerine maruz kalıyor. Düzinelerce Filistinli çocuk işgal altındaki Batı Şeria`da devam eden taciz kampanyası kapsamında İsrail tarafından tutuklandı.

İsrail hapishanelerinde 215 Filistinli çocuk tutuluyor; bu çocuklardan 175`i bu yıl içinde tutuklandı.

2010 yılında, 15-17 yaşları arasındaki yaklaşık bin Filistinli çocuk İsrail tarafından tutuklandı, 500`ü işgal altındaki Kudüs`te.. Suçlamaların çoğu yasadışı yerleşimcilerin araçlarına taş atma...

Raporda tutuklanan Filistinli çocukların %95`inin fiziki ve psikolojik baskı gördükleri, baskı ve işkence altında ifade verdikleri, bilmedikleri İbranice metinleri imzalamak zorunda bırakıldıkları ve anlamadıkları bu metinlerle mahkeme karşısına çıktıkları kaydedildi.

Bakanlığın istatistiklerine göre yaşları 5 ila 14 arasında değişen 65 bin Filistinli çocuk Batı Şeria ve Gazze Şeridi`nde, ücretli ve ücretsiz, bir şekilde çalışmak zorunda...
 

dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir