• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Sağanak Yağışlar Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Trakya, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu`nun doğusu ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Ardahan çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinde Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Ülkemizin batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden, Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA:
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Trakya kesimi ile İstanbul`un Çatalca ve Silivri ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde sis bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin doğusunun (Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri ve Sivas) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Malatya, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Ardahan ile Erzurum`un kuzey ve batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Erzincan çevrelerinde yer yer kuvvetli olmsı bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (10/25)
İstanbul: Parçalı bulutlu (16/23)
İzmir: Az bulutlu (16/28)
Bursa: Parçalı bulutlu (13/27)
Konya: Parçalı bulutlu (11/24)
Adana: Gökgürültülü sağanak yağışlı (17/27)
Mersin: Parçalı bulutlu (19/27)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (10/29)
Batman: Parçalı bulutlu (10/31)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (15/30)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (13/25)
Mardin: Parçalı bulutlu (16/26)
Van: Parçalı bulutlu (9/21)
Bingöl: Parçalı bulutlu (10/23)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir