• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Kumbaralar Doldu Van`a Okul oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Valilik Vali Alipaşa toplantı salonunda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, Depremden sonra ülkede doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, küçüğüyle büyüğüyle, genciyle yaşlısıyla Van`a yardımcı olabilmek için adeta bir seferberlik ilan edildiğini belirterek, "Çünkü bu okul, 81 vilayetteki yavrularımızın harçlıklarıyla yapılıyor. Bu bakımdan hem emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Kumbara ne zaman dolacak diye beklerken bugün dolup taştığını görüyoruz. İnşallah Ünseli`ye güzel bir okul yapacağız. 2012-2013 eğitim- öğretim yılına yetiştireceğiz." dedi.

 

"Bu Okul, 81 Vilayetteki Yavrularımızın Harçlıklarıyla Yapılıyor."
Yaşanan depremlerde eğitim kurumlarının ciddi zararlar gördüğünü hatırlatan Karaloğlu, "Depremde eğitim kurumlarımız ciddi zarar gördü ve Türkiye`de çok sayıda hayır kurumu, sivil toplum örgütü, şirket ve şahıs; İlimizde oluşan eğitim kurumu açığını kapatmak için şu anda çok ciddi yatırımlar yapıldı. Yapımı devam eden okullarımız var, protokol imzaladıklarımız var, temeli atılanlar var, temeli atılacak olanlar var, biten ve 2 dönem kullandığımız okullar var. Biz emeği geçen herkese bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyoruz. Van`daki okul ihtiyacını giderme noktasında Van halkına, Vanlı çocuklara elini uzatan bütün hayırseverleri de kutluyor. Ve halen de bu konudaki yardımları kabul ettiğimizi ve beklentimizin olduğunu da bu vesile ile yinelemek istiyorum``ifadelerini kullandı.

 

Yapılan protokol töreninde bir açıklama yapan Celal Türkoğlu, ``Kamuoyun önünde inşallah hayırlı bir işe imza atacağız. Gonca Dergisi ile birlikte bir protokol kapsamında iki aylık bir süreyi kapsayacak bir proje gerçekleştirdik. Kampanya kapsamında Türkiye`deki bütün okullara ve Gonca Dergisi abonelerine kumbaralar gönderdik. 6 yaşından 14 yaşına kadarki küçük yavrularımıza bu kumbaralar ulaştırıldı. Kampanya şubat ayı sonu itibari ile tamamlandı. Kampanyaya ciddi bir ilgi oldu. Mili Eğitim Müdürümüzle görüştük. Müdürlüğümüz; Muradiye`nin Ünseli ilçesinde okul ihtiyacı olduğunu bize iletti. Sayın Valimizin nezaretinde protokolü imzalayıp okulu inşallah önümüzdeki döneme yetiştireceğiz." Şeklinde konuştu.

 

Daha sonra okulun protokolü Vali Münir Karaloğlu ile Celal Türkoğlu arasında imzalandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir