• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
FATİH Projesi`nin Pilot Uygulaması Genişliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
2014 yılı sonunda bütün öğrencilere ulaşması hedeflenen proje için 2012-2013 eğitim yılı dönüm noktası olacak. Bu eğitim yılı başlamadan önce bütün okullardaki fizibilite çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. Eylül ayına kadar FATİH`in ihale süreci de tamamlanacak. Halen Türkiye genelinde 52 okulda süren pilot uygulama, önümüzdeki eğitim yılının başında daha fazla okula yayılarak önemli ölçüde genişletilecek.

FATİH projesiyle tablet bilgisayarlarda okutulacak olan elektronik kitapların yazımı ise sürüyor. İçerik hazırlama çalışmaları kapsamında TÜBİTAK başta olmak üzere pek çok kamu kuruluşu işbirliği yapıyor. Bu kapsamda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan protokolle 9. sınıf MEB Türk Edebiyatı Z-Kitap Projesi, Türk Dili ve Edebiyatı Akademisi Projesi, FATİH Projesi`nin İncelenmesi ve Değerlendirilmesi, Şehir-Kültür-İstanbul Portalı Projesi konularında bakanlık üniversiteyle işbirliği yapacak.

Özel okullardan kayıt yaptırana tablet bilgisayar

FATİH Projesi`ne özel okullar da dahil oldu. FATİH Projesinin gücünü fark eden okullar, erken kayıt yaptıran öğrencilerine tablet bilgisayar hediye etmeye başladı. Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, öğrencilerin yaşıtlarına sunulan imkânlardan mahrum kalmamaları için çalıştıklarını belirterek, "Eğitime yeni bir soluk getiren tabletler oldukça yararlı, biz de kullanmak istedik. Bunun için öğrencilerimize hediye ettik. Tabletlerin içinde şu an doküman bulunmuyor fakat piyasayı araştırıyoruz. Öğrencilerimiz için gerekli olan dokümanları tedarik edeceğiz." bilgisini verdi. Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan ise özel okulların devletten geride kalmak istemediği için bu harekete dâhil olduğunu söyledi. Gülan, "Tablet, ciddi bir altyapı oluşturulup dağıtılıyorsa eğer bu durum takdir edilir. Fakat sadece öğrenci çekmek için yapılıyorsa bu durum hiç hoş olmaz." şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir