• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
`Siyonist israil Esir Anlaşmasını İhlal Ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal yönetimi tarafından Kudüs`ten Ramallah`a uzaklaştırılan Kudüs milletvekili Ahmed Atvan, Ramallah`ta Mısır Büyükelçisi Yasir Osman ile bir araya geldi.

Atvan, Mısır Büyükelçisi`ne Siyonist işgal yönetiminin ve cezaevleri idaresinin Mısır`ın gözetiminde yapılan ve esirlerin açlık grevini bitiren anlaşmayı çiğnemesi hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Mısır Büyükelçisi`yle görüşmesinde esirlerin idari hapis cezalarının uzatılması konusunu ele aldığını belirten Atvan, Siyonist işgal yönetiminin esirlerle yaptığı anlaşmaya uymadığını ve verdiği sözü çiğnemeye devam ettiğini bildirdi.

Mısır`dan Siyonist işgalcinin idari hapis cezalarını keyfi bir şekilde uzatmasına karşı müdahale etmesini ve işgal rejimini anlaşmaya uymaya zorlamasını isteyen Atvan, özellikle esir milletvekillerinin idari hapis cezalarının uzatılmasının Mısır`ın yürüttüğü uzlaşı çabalarına da darbe vurduğunu ifade etti.

Mısır`ın Filistin uzlaşısı konusunda oynadığı rolü ve Filistinli grupların toplantılarına ev sahipliği yapmasını öven Atvan, uzlaşı konusunda pratikte Filistin halkının da olumlu sonuçlarını hissedeceği adımların atılması gerektiğini belirtti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir