• DOLAR 32.592
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2405.244
  • ...
Taşeron İşçileri: `Bu Haksızlığı Giderin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Çatak Devlet Hastanes`inde yıllardır kendileri için çalıştıkları taşeron firma tarafından hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, Sanat Sokağında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan İsmail Almalı, İşçilerin yıllardır Çatak Devlet Hastanesi`nde çalışmakta olduğunu hatırlatarak, bu işçilerden kimisinin 8 yılı aşkın bir süredir çalıştığını ve bu süre zarfında pek çok taşeron firma ile çalışan bu işçilerin herhangi bir sorun yaşamadıklarını dile getirdi.
 
Basın açıklamasında, üç ay kadar önce yeni bir taşeron firmanın ihaleyi aldığını ve çalışanlarına boş kâğıt imzalattığını dile getiren Almalı, "Şirketin Çatak`taki temsilcisi olduğunu söyleyen Ali Kemal Aras isimli şahıs işçilerimizi yanına çağırdı. Kendilerine bazı evraklara imza atması gerektiğini söyledi. Arkadaşlarımız evrakların boş kağıtlar olduğunu görünce haklı olarak bunları imzalamayacaklarını söyledi. İşten atılma tehditlerine rağmen kabul etmediler" dedi.
 
İşçilerin şirket merkezine çağrıldığını ve şirketin mesul müdürü olduğunu söyleyen Yüksel Orhan tarafından da tehdit edildiklerini söyleyen Almalı, arkadaşlarının sorunlarını çözmek için başvurdukları her kapıdan eli boş döndüklerini dile getirdi. Kendisiyle sorunu çözmeyi umarken Yüksel Orhan`ın `beni istediğiniz yere şikâyet edin` diyerek cevap verdiğini aktaran Almalı, Orhan`ın arabuluculuk tekliflerini de kabul etmediğini söyledi.
 
Kâğıda Tehdit ve Şantajla İmza Attırmak Anayasal Bir Suçtur
Almalı ayrıca, işçilerin taşeron firma tarafından işten çıkarılmalarına rağmen sanki kendi istekleriyle çıkmış gibi SGK`da işlem yapıldığını bu nedenle işçilerin işsizlik maaşı da alamadığını iddia ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Haksızlık yapanlara, işçiyi baskı altına almakla onların ahını kazandığını ve hesap gününde bunun hesabını vereceğini hatırlatmak isteriz. Unutmayın ki hiç birinizin oturduğu koltuklar altınızda kalıcı değildir. Ayrıca zulme sessiz kalan hastane yönetimini ve kendisine sorun iletildiği halde duyarsız davranan milletvekillerine taşeron işçiler olarak hatırlatmada bulunmak istiyoruz. Bunu herkes iyi bilmeli ki, boş kâğıda tehdit ve şantajla imza attırmak anayasal bir suçtur. Bu suçu işleyenlerin adli yargı önüne çıkarılması için gereken tüm mücadelemizi sürdüreceğiz."
 
Taşeron işçilerinden olan ve haksız bir şekilde işten çıkarıldıklarını savunan Mehmet Teter ve Tayyip Selçuk ise işten çıkarıldıklarından beri ceplerinde evlerine ekmek götürecek paralarının olmadığını söylediler.
(Fırat Arslan/Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir