• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Hükümete ve TBMM`ye...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep`te başörtülü olarak kızını okutmak isteyen öğrenci velisi Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının ardından Bursa`da iki öğrenci velisine hapis cezası verilmesi nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.
 
Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens adına yapılan açıklamada, Bursa`da başörtülü olarak okumak istediği için okula alınmayan kızlarının haklarını savunduğu için iki veliye ceza verildiği hatırlatıldı.
 
Verilen Bu Kararlar Birer Hukuk Cinayetidir
Bu cezaların benzer hak talebinde bulunacak diğer velilere gözdağı vermekten başka bir anlam taşımadığını ifade eden Cens, bu kararların birer hukuk cinayeti olduğunu belirterek, "Bu ülke halk, inancı gereği tesettüre bürünmektedir. İnancından dolayı başını örtmektedir. İlköğretimde, lisede, üniversitede, her yaşta ve hizmet alıp verilen her yerde inancına saygı duyulması en tabii ve en temel insani haktır" dedi.
 
"Anayasada açık hükmü ve cezası belli olduğu halde öğrencilerin eğitimine zorla engel olanlar, okula almayan idareciler ve okul kapısında öğrenci velilerine `istediğin yere şikâyet et!` diyen güvenlik güçleri, bu hukuksuzlukta nasıl bulunabiliyorlar merak ediyoruz?" diye soran Cens, "Öğrenci velilerine farklı farklı illerde aynı gerekçelerle, peş peşe ceza verilmesini çok manidar buluyoruz. Yargıda bir klikin siyasallaştığına inanıyoruz. Cübbe ile siyaset olmaz, olmamalıdır" ifadelerini kullandı.
 
Harekete Geçin
Bu türden keyfilikler basında defalarca yer bulmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve hükümet yetkililerinin bu mağduriyetlere dair bir beyanatları olmadığını dile getiren Cens, "Sanki bu sorun bir Afrika ülkesinde olmakta ve sanki bu sorun hükümetin ilgi alanının dışındadır. Adalet bakanlığı bu keyfilikler ve cezalarla ilgili olarak derhal bir teftiş heyeti oluşturmalıdır. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nu bu konuda harekete geçmeye çağırıyoruz" şeklinde çağrıda bulundu.
 
Anayasayı çiğneme cesareti gösterenlerin ve zorunlu eğitime zorluk çıkaranların hukuk önünde hesap vermedikçe bu pervasızlıkların devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Duyarlı tüm sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı tepkisiz kalmamalarını, gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz" denildi.
(Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir