• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mavi Marmara Resim Sergisine Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mavi Marmara saldırısının yıldönümü münasebetiyle İHH, Mersin Kuruçeşme\'de resim sergisi açtı. Resim sergisine halk yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca İsrail\'in yaptığı bu vahşice saldırıyı kınamak amaçlı bir de basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı okudu.

 

Filo Dünya Halklarının Vicdanını Taşıyordu
Basın açıklamasında Mavi Marmara\'nın amacına değinen Kayacı, \"Gazze\'de uygulanan insanlık dışı ambargonun son bulması için, 2010 yılı Mayıs ayında yola çıkan Gazze Özgürlük filosu aralarında milletvekilleri,çok sayıda medya mensubu,sanatçı,aydın, yazar,STK temsilcileri,çocuk ve kadınların yanı sıra,binlerce ton insani yardım malzemesini Gazze\'ye götürüyordu dünyanın dört bir yanından milyonlarca destekçinin yayınlardan takip ettiği filo,dünya halklarının ortak vicdanını, her dinden insanın dua ve iyi dileklerini Gazze\'ye taşıyordu. Filo çocuklar için oyun parkı,tıbbi malzemelerin yanı sıra inşaat malzemesi,ev ve okul malzemeleri taşıyordu. İsrail 30 Mayıs 2010 günü sabah saat:04:30 sularında tam donanımlı ve kamuflajlı yüzlerce askeri taşıyan savaş gemileri, denizaltıları,hücum botları ve askeri helikopterlerle sivil masum insanların içinde bulunduğu insani yardım filosuna uluslararası sularda saldırdı. Bu saldırıda 9 kardeşimiz şehid oldu\" dedi.

 

Mavi Marmara Özgürlüğün Sembolüdür
Açıklamasının devamında Kayacı; İsrail\'in insani yardım filosuna gerçekleştirdiği bu saldırı göstermiştir ki,İsrail politikaları sadece bölge barışı için değil, dünya barışı için de büyük bir tehdittir. Mavi Marmara gemisi ise adaletin, barışın ve özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyada konuşulmaya,hayırla yad edilmeye devam etmektedir. Mavi Marmara da İsrail\'in gerçek yüzü deşifre olmuştur.Ancak bu yeterli değildir İsrail insanlara zulmederken gücünü kendisine açık veya örtülü destek veren devletlerden almaktadır\" ifadelerini kullandı.(Yakup Kazak/Yunus Yüksel-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir