• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Mavi Marmara Resim Sergisi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- İHH Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, İşgalci ve katil İsrail`in, 2 yıl önce 31 Mayıs gecesi Gazze`ye insanı yardım götürürken Mavi Marmara Gemisine yaptığı baskında şehid düşen 9 şehid`in yıldönümü anısına `Mavi Marmara`yı Anlama ve Yaşatma` konulu resim sergisi açtı.
 
Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan bir AVM`de açılan resim sergisini Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Kayapınar Kayamakamı Cemal Kansız ile Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu açtı. Açılışta Diyarbakır DSİ Bölge Müdürü ve İHH gönüllüleri hazır bulundu. İHH Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Başkanı Veysi Çiçekli `Mavi Marmara`yı Anlama ve Yaşatma` konulu resim sergisini açmalarındaki amaçları, siyonist ve katil İsrail`in, tek amacı insani yardım olan Mavi Marmara Gemisi`ne ve içindeki sivil aktivistlere uyguladığı zulmü unutturmamak ve Gazze halkına uygulanan ambargonun kaldırımasını sağlamak olarak belirtti.
 
Çiçekli böyle bir etkinliğin Diyarbakır`da ilk defa düzenlendiğini ifade ederek, bundan böyle her yıl dönümünde bu tür etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi. Çiçekli son olarak tüm halkı sergiye davet ederek herkesin İsrail`in yaptığı zulmü görmesini istedi.
 
`Mavi Marmara`yı Anlama ve Yaşatma` konulu resim sergisi bugün saat 22.00`a kadar açık olacak.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir