• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
İsrail`e Bir Protesto da Şanlıurfa`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - 31 Mayıs 2010 tarihinde Siyonist İsrail askerlerinin uluslararası sularında gerçekleştirdiği saldırıda 9 yardım gönüllüsü şehit olmuş, 50`den fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırının 2. yıldönümü münasebetiyle Şanlıurfa`da bir araya gelen birçok STK temsilcisi ortak basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Karakoyun İş Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına Günyüzü Derneği Başkanı, Şanlıurfa YARDIM Eli Derneği (YAR-DER) Başkanı, Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği (Yakubiye-Der) başkanı, Has Parti İl Başkanı ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını ise İHH Şanlıurfa İl Koordinatörü ve Mavi Marmara Gazisi Behçet Atila okudu.

Gazze`de uygulanan insanlık dışı ambargonun son bulması için 2010 yılının Mayıs ayında Gazze Özgürlük Filosunun yola çıktığını hatırlatan Atila, Özgürlük Filosunda milletvekilleri, çok sayıda medya mensubu, sanatçı, aydın, yazar sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çocuk ve kadınların yanı sıra binlerce ton insani yardım malzemenin bulunduğunu söyledi.

Ağır Yaralı Olan Uğur Halen Komada…
İsrail`in 31 Mayıs 2010 günü sabah saat 04.30 sularında tam donanımlı ve kamuflajlı yüzlerce askeri taşıyan savaş gemileri, denizaltılar, hücumbotlar ve askeri helikopterlerle sivil masum insanların içinde bulunduğu insani yardım filosuna uluslararası sularda saldırdığını hatırlatan Atila, saldırıda 9 insanın şehit olduğunu ve 56 yardım gönüllüsünün ağır yaralandığını söyledi. Ağır yaralanan Uğur Süleyman Söylemez`in halen komada olduğuna dikkat çeken Atila, "İsrail tüm yardım gönüllülerini kelepçeleyerek gözaltına aldı ve yolcuların özel eşyaları dâhil olmak üzere gemideki her türlü malzemeyi gasp etti" dedi.

İsrail Yalnızlaştı
Yapılan saldırının ardından İsrail`in yalnızlaştığını vurgulayan Atila, "Mavi Marmara gemisi adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyada konuşulmaya, hayırla yâd edilmeye devam etmektedir. Kudüs`ün özgürlüğü, Siyonizm`e karşı Müslümanların, Hıristiyanların, Yahudilerin ve tüm insanlığın özgürlüğünün anahtarıdır. Kudüs insanlığın kutsalıdır. İlahi dinlerin merkezidir" dedi.

Mavi Marmara`da İsrail`in Gerçek Yüzü Deşifre Oldu
Mavi Marmara`da İsrail`in gerçek yüzünün deşifre olduğunu belirten Atila, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Atila, "İsrail insanlara zulmederken gücünü kendisine açık veya örtülü destek veren ülkelerden almaktadır. Bu devletlerin önemli bir kısmı da halklarının hilafına İsrail`in etkisi altında bu destek politikalarını sürdürmektedir. Geldiğimiz süreçte artık tüm destekçiler de deşifre olmuştur" diye konuştu.

Kudüs Özgür Olmalıdır
Uluslararası mekanizmalara, devlet başkanlarına, İslam baharını yaşayan devletlere, dini liderlere seslenen Atila, "Gazze`ye uygulanan abluka kalkmalıdır. Kudüs`te evlerin ve mabetlerin yıkımı durdurulmalıdır. Kudüs özgür olmalıdır. Filistin halkı hak ve özgürlüklerine kavuşmalıdır. İsrailli sorumlular yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Adalet tecelli etmelidir. Biz tüm yeryüzünde adaletin tesisi için kararlıyız, takipçisiyiz ve vazgeçmeyeceğiz" dedi.
(Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir