• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
` İslam Dini Hertürlü Radikalliğe Karşıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DoğruHaber / Caharkale
 Rus yanlısı kukla Ramazan Kadirov hükümeti tarafından organize edilen konferansın amacının ise işgal altında bulunan Kafkasya’da direniş gösteren Müslümanlara karşı kendilerini destekler mahiyette fetvalar çıkarmak olduğu belirtiliyor.
 
Bu konuda bazı İslam ülkelerinden, özellikle de hükümetlerin istedikleri yönde fetvalar çıkaran alimler çağrıldı.
 
Gelen heyetler önce Moskova’da bulundular ve daha sonra Çeçenistan’a geçerek Caharkale`de radikalliği ve aşırıcılığı kınayan ortak beyannameyi (fetvayı) kabul ettiler. "İslam Dini Her Türlü Radikalliğe Karşıdır" Konferansına katılan reformcu “Alimler” her türlü radikalliği ve aşırıcılığı kınayan ve İslam dinine uygun olmayan düşünceleri reddeden beyannamede, ‘cihat’, ‘tekfir’ ve ‘hilafet’ gibi terimlerin siyasi amaçlarda kullanılmasına karşı düşünce ve sözlerin ortak beyanlarını dile getirdiler.
 
BU ALİMLER HANGİ AMACA HİZMET EDİYOR
Konferansın organizatörleri ve katılımcıları ‘cihat’, ‘tekfir’ ve ‘hilafet’ gibi terimlerin bazıları tarafından yanlış yorumlanmasının radikalliğe yol açtığını ve bu durum İslam Dini`nin gerçek yönünün deforme edilmesini, yanlış ve kışkırtıcı duygularla lekelemek isteyenlerin lehine olduğunu belirttiler.

Rusya’nın ve kuklası Ramazan Kadirov’un istediği gibi ve bugün Kuzey Kafkasya’da Rusların siyasi durumunu tam olarak destekleyen ve Müslümanları Rus hükümetine boyun eğmesi gerektiğini savunan bu bildiriyi yayınlayan âlimlerin hangi amaca hizmet ettikleri anlaşılamamakla birlikte açıklanan bildiride Müslümanların sadece maneviyatla ilgilenmeleri ve siyasetle uğraşmamaları gerektiğinin vurgulanmak istenmesi ise manidardır.

Fetvayı veren alimler, Kuzey Kafkasya’da ve özellikle Çeçenistan’da Müslümanlara karşı her türlü şiddet kullanılırken, o şiddeti kullananlara karşı Müslümanların karşılık vermelerinin İslam’a göre yanlış olduğunu savunan açıklamalarda bulundu.
 
Konferansı düzenleyenler: VasatiyyaUluslararası Düşünce Merkezi (Kuveyt), Rusya Merkezi “Vasatiyya” (Moskova), Ahmet Kadirov adına kurulan bölgesel kamu vakfı ve Müslüman Alimler Birliği (Katar).
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir