• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
`Toplu Sözleşme Kararları Bizi Tatmin Etmedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kamu Görevlileri Hakem Kurulu (KGHK) kararlarının kendilerini tatmin etmediğini, taleplerinin tamamını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Hant, Bundan sonraki eylem planlarının ise genel merkezlerinin alacağı karar sonrasında netlik kazanacağını kaydetti.
 
İlk toplu sözleşme sonuçları ve kamu görevlileri hakem Kurulu kararlarının kendilerini tatmin etmediğini ifade eden Hant şu açıklamalarda bulundu: "Tüm haklarımızı alana kadar sendikal mücadeleye devam edeceğiz. Yine de bu ilk Toplu Sözleşme sürecinde Memur-Sen olarak şu kazanımları elde ettik:

- Yataklı tedavi kurumları ile yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında çalışan kadrolu personel, kurumda çıkartılan yemekten ücretsiz faydalanmaktaydı. Bundan sonra aynı şekilde söz konusu kurumlarda görev yapan sözleşmeli personel de herhangi bir ücret ödemeden aynı haktan yararlanacak.

- Asli görevlerinin yanı sıra şoförlük yapan paramedik ve acil tıp teknisyenleri ilave performans puanı alacak.
- Sözleşmeli personelin sağlıkla ilgili bitirdiği herhangi bir üst öğrenim, maaş ve döner sermayesine yansıyacak.
- Sağlık Bakanlığı`nın yanı sıra üniversite hastaneleri ile adli tıp kurumlarında döner sermayelerin ek ödeme kadar olan kısmı her ayın 15`inde verilecek.

- 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının döner sermayeleri özellikli birim kapsamında değerlendirilecek.
- Dini bayramlarda nöbet tutan personelin nöbet ücretlerinde yüzde 20 artış olacak.

- Pratisyen hekim ve diş hekimlerinin maaş dışındaki garanti gelirleri ek ödemenin altında kalmayacak.
- 657 sayılı DMK`nın 86. Maddesine göre vekaleten görev yapan personelin döner sermayesi asıl kadrosuna göre değil, yürüttüğü göreve ilişkin matrah esas alınarak hesap edilecek.

- Döner sermaye ve maaşların birlikte hesap edilerek yapılan gelir vergisi kesintilerinde yaşanan mağduriyetin önüne geçilecek. Sağlık çalışanları yıl sonunda yapılacak hesaplamalar sonucunda; 375 sayılı KHK`ye göre ek ödeme alan emsali personelle kıyaslanacak. Bu sayede maaşların yıllık toplamında daha fazla gelir vergisi ödenmesinin önüne geçilecek.
- Burslu veya devletçe okutulan çocuklar için de aile yardımı ödeneği verilecek.
- Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililerine verilecek mali sorumluluk zammı ile kefalet sandığına yapılan kesintiler telafi edilecek.
- Sosyologlar için tazminat ve ek ödeme tazminat oranları arttırılacak.

- 4C`li personeller bundan böyle 11 ay 28 gün çalışacaklar ve fazla mesai ücreti de alabilecekler.
-Emeklikte ödenen emeklilik tazminatı 101 TL artırıldı.

Ayrıca KİT`lerde ödenen kıdem ücretine esas sürelerin yıl yerine ay olarak belirlenmesi, eğitim hizmet kolunda il denetmenlerine avans verilmesi, eğitim hizmet kolunda üniversitelerdeki disiplin kurulunda sendika temsilcisinin yer alması, itfaiye ve ARFF memurlarının Genel İdari Hizmetleri sınıfına geçirilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na bağlı kuruluşlarda vekâleten yönetici olarak görevlendirilen öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi, enformasyon memurlarının Turizm Araştırmacısı kadrosuna alınması sağlandı."
(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir