• DOLAR 32.534
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2432.041
  • ...
Şehidin Cenazesi Otopsi İçin Van`a Gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK/BDP`lilerin saldırısında hayatını kaybeden Mustazaf Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın cenazesi yüzlerce kişilik bir konvoyla otopsi işlemleri için Van`a gönderildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Mustazaflarla Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, şuan kendilerinin de Van`a gitmek için yolda olduklarını söyledi. Başkan Av. Yılmaz, bu menfur saldırıyı telin ederek bunun kendilerine yönelik ilk saldırı olmadığını, daha öncede Yüksekova Şubelerinin defaatla saldırıya uğradığını ifade etti.

Av. Hüseyin Yılmaz, "Hakkâri-Yüksekova şubesine gerçekleştirilen alçakça bir saldırı neticesinde Şube Başkan Yardımcımız Ubeydullah Durna kardeşimiz şehid olmuştur. Hatırlanacağı üzere daha önce de defalarca (derinlere hizmet edercesine) derneğimize saldırılar düzenlenmiş, ortam provoke edilmiş, yapılan bütün sağduyu çağrılarımıza rağmen saldırılar kesintisiz olarak devam etmişti. Sadece Yüksekova şubemiz değil, birçok şubemize saldırılar şuan eksilmek bir yana, artarak devam ediyor. Bu saldırıların çoğunda da mukaddesat hedef alınıyor, derneklerimizde bulunan Kuran-ı Kerimler yakılılıyor, mütedeyyin kardeşlerimiz hakarete uğruyor. Son yapılan bu onursuz saldırıda da dernekte bulunan kardeşlerimizi darp etmek, ilmi kitapları ve Kuran-ı Kerimleri yakmak istendi.


Yapılan bu alçak, onursuz ve basiretsiz saldırıyı bir kez daha telin ediyor. Şehit düşen kardeşimize Allah`tan rahmet ailesine de sabr-ı cemil diliyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz şuan ki düşüncelerinin yarın yapılan otopsiden sonra şehit düşen kardeşlerinin cenazesini üye ve gönüllerinin de katılımıyla Yüksekova`ya defin için götürmek olduğunu söyledi.

İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir