• DOLAR 32.462
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2478.575
  • ...
`Mit Hizbullah`ın İçine Sızamadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/08/08/Resim_1312791540.jpg
 
doğruhaber
Daha önce Çetin Doğan ve Bülent Orakoğlu’nun Hizbullah ile ilgili çelişkili açıklamalarına dönemin Ohal Valisi ve Eski Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner açıklık getirdi. Aydıner; “Devlet tarafından kurdurulduğu işin masal tarafı. Uğraştık ama Hizbullah’ın içerisine sızamadık” dedi.
 
Türkiye medyası yıllarca devlet tarafından Hizbullah’ın PKK’ya karşı kurulduğu iddialarına yer verdi.
 
İddiaların temelinde ise Ergenekon soruşturmasında yargılanan Çetin Doğan ve Eski İstihbarat Şube Başkanı Bülent Orakoğlu’nun açıklamaları vardı. Çetin Doğan konu ile ilgili iddialarından sonra yaptığı bir açıklamada “Basın söylemediklerimi söylemiş gibi gösterip bire bin ekleyerek servis ediyor” ifadelerini kullanmış ve iddialardaki çelişkiyi ortaya koymuştu.
 
Bülent Orakoğlu’nun iddiaları ise farklı zamanlarda yaptığı çelişkili açıklamalarından sonra basın tarafından da dikkate alınmamış ve özellikle bir gazetenin Hüseyin Velioğlu’nun katledildikten hemen sonraki fotosunu yayınlamasıyla yalanlanmıştı.
 
Bu çelişkili iddialardan sonra dönemin OHAL Valisi ve Eski Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’in yaptığı açıklamalar, konuya kısmi açıklık getirdi.

 “HİZBULLAH’IN DEVLET TARAFINDAN KURDURULDUĞU; MASAL”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Terör Alt Komisyonu 1999–2003 döneminde son OHAL Valisi ve eski Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’i dinledi.
 
Toplantıda AKP’li Mehmet Metiner’in “Hizbullah PKK’ya karşı devlet tarafından desteklendi deniliyor” demesi üzerine Hizbullah ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydıner, “Devlet tarafından kurdurulduğu masal.
 
O işin masal tarafı. Hizbullah devletle mücadele etmiyordu. Her istihbarat örgütü grupların içine girmek ister. Emniyet istihbarat olarak en güçlü kuruluştur.
 
İçlerine girmek mümkün olamamıştır. Dıştan takip yapılmıştır. Teknik takip imkânı da yoktur. Özel bir yazı yazdım MİT’e. MGK’da konuşuldu.
 
Bir Hizbullah baskınında suikastten 1 hafta önce kanas dürbünlü tüfek bulduk. Gaffar’a, ‘Suikast yapacaklar’ dedim. Gaffar’ı 1 hafta sonra öldürdüler. Olayı ‘Biz hala varız’ demek için yaptılar” dedi.
 
BASIN BURADA MI?
Komisyona 2 saate yakın bilgi veren Aydıner, konuşmasının sonuna doğru “Kayda alınmasın, Hizbullah ile ilgili yapılan bir MGK toplantısını anlatacağım” dedi. Komisyon üyelerinin “Biz kayıt almayalım da basın burada” demesi üzerine Aydıner, “Basın burada mı..? En başından beri buradalar mı? Ben içeride basın yok sanıyordum. İnşallah ters bir şey demedim” diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir