• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Mustazaf-Der`in Kapatılması İtalya`da Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İTALYA - Sosyal ve Kültürel faaliyet yürüten Mevlana Vakfı ve Said-i Nursi Derneği yaptıkları Mustazaf-Der`in kapatılması ve Güllü Çevik`e verilen cezayı kınadı.
 
Mustazaf Der`e verilen kapatma kararı ve başörtülü olarak okumak isteyen kızına destek veren Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 aylık cezanın kabul edilebilecek bir durum olmadığı ifade edilen açıklamada, dünyada İslam ülkesi olarak bilinen Türkiye`nin, yaptığı hayırlı işlerle ismini duyuran Mustazaf-Der`i hangi anlayışla kapattığını anlamanın mümkün olmadığı belirtildi.
 
Dernek adına Haci Erdem tarafından yapılan açıklamada,"Bizler yaşanan her iki olayı da şiddetle kınıyoruz. Özellikle Güllü Çevik bacımıza verilen ceza bütün Müslümanlara verilmiş bir cezadır. Hangi anlayışla sizler kızını tesettürüyle okutmak isteyen bir anneye bu cezayı veriyorsunuz. Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası dünyanın neresinde görülmüş.
Halkının yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede bu cezayı vermek izahı mümkün olmayan bir durumdur" dedi.
 
Türkiye`de insanlığın hizmeti için çalışan Mustazaf-Der`in kapatılmasını, "derin çeteler iş başında" diye değerlendiren Erdem, "İnşallah derin güçlerin kapattığı Mustazaf-Der, gelecekte daha güçlü bir şekilde Müslümanların gönlünü kazanıp yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.
 
Ayni saatlerde İtalya derneğin Kadın Kolları da, yaptıkları açıklamayla Güllü Çevik`e verilen hapis cezasını ve Mustazaf-Der`in kapatılmasını kınadılar. (Yunus Can - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir