• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Mavi Marmara Şehidleri Dualarla Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki yıl önce Gazze`ye insani yardım götüren Mavi Marmara isimli gemiye, Türkiye vatandaşı 9 müslümanın şehadetiyle  sonuçlanan baskının ikinci yıldönümünde Haliç Tersanesi`ndeki Mavi Marmara gemisi önünde kılınan Sabah Namazı`nda anıldı. Kalabalık, topluca namaz kılıp dua ederek şehidleri  yad etti. Namazı, İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah kıldırdı.

Saldırının yıldönümü ile ilgili bugün saat 11.00`de de büyük bir katılımla Mavi Marmara gemisinde bir basın açıklaması yapılacak. Düzenlenecek basın toplantısında bugüne kadar yaşanan hukuki süreç ve bundan sonra izlenecek yol haritası anlatılacak.

İsrail`in "Mavi Marmara" baskınına ilişkin hazırlanan iddianamenin İstanbul 7`nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabulü, İsrail`de gündemin ilk sırasına oturdu.

İsrailli siyasilerden arka arkaya gelen açıklamalar, İsrail genelinde muhtemel karara karşı alınacak ortak bir tavrın belirsizliğini ortaya koyuyor.

İddianamede adı geçen İsrailli 4 subay için çıkması beklenen müebbet hapis kararlarının yanı sıra, Türkiye`nin Uluslararası Polis Teşkilatı (İnterpol) aracılığı ile yapacağı yakalama emri İsrail`de endişeleri iyice artırdı.

Devletin çeşitli kademelerinden konu ile ilgili art arda açıklamalar geldi.

İlk açıklamayı yapan Eski Genelkurmay Başkanı Gabi Eşkenazi, herşeye rağmen eminim ki sonunda sağduyu hakim gelecek, dedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Meir Rosen kararın ciddiye alınması gerektiğini söylerken Dışişleri Bakan Yardımcısı Dany Ayalon, "işler tamamen rayından çıktı" şeklinde konuştu.

Savunma Bakanı Ehud Barak da İsrail`in Mavi Marmara olayında rol alan subay ve askerlerinin arkasında kaya gibi duracağını söyledi.

İsrail`in saygın gazetelerinden Haaretz ise Başbakan Netanyahu`ya Türkiye`den özür dilemek için cesaret göstermesi çağrısında bulundu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir