• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Hamas: İdari Hapis Cezaları Anlaşmaya Aykırıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal yönetiminin Filistinli esirlerin idari hapis cezalarını esirleri mahkemeye çıkarmadan ve hiçbir suçlama yöneltmeden keyfi bir şekilde uzatmasını kınadı.

Siyonist işgal yönetiminin bu tavrının esirlerle yapılan ve açlık grevini sona erdiren anlaşmaya açıkça aykırı olduğuna dikkat çeken Hamas, bugün (30 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildirisinde, işgal rejiminin sekiz esirin idari hapis cezasını uzatarak anlaşmayı çiğnemeye devam ettiğini belirtti.

İdari hapis cezaları uzatılanlar arasında Filistin Parlamentosu üyesi bir milletvekilinin de olduğunu ifade eden Hamas, "Hamas Hareketi olarak anlaşmanın bu şekilde çiğnenmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Açıklamada, yapılan anlaşma uyarınca işgal yönetiminin esirlerin taleplerini yerine getirmesi gerektiği hatırlatılarak, işgal yönetiminin ihlallerinin esirlerin Siyonist işgalciye karşı mücadele azimlerini kıramayacağı bildirildi.

Esirlere yönelik ihlallerin tüm sorumluluğunun Siyonist işgal yönetimine ait olduğunu kaydeden Hamas, açlık grevi eylemini sona erdiren anlaşmaya gözcülük eden Mısır`dan da duruma müdahale ederek işgal yönetiminin idari hapis cezalarını uzatmasını engellemesini istedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir