• DOLAR 32.504
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2486.292
  • ...
SON DAKİKA
`Mavi Marmara Yoluna Devam Ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL -Katil İsrail`in 2 yıl önce 31 Mayıs gecesi Gazze`ye insanı yardım götürürken baskın yaptığı ve 9 kişiyi katlettiği Mavi Marmara baskını Haliç Tersanesi`nde bulunan Mavi Marmara gemisinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Etkinliğe Mavi Marmara ile insani yardım götürmek için gemide bulunan birçok aktivist ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve yüzlerce kişi katıldı. Gemide açılan sergiyi ziyaret edenler duygulu anlar yaşanırken birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Mavi Marmara gemisinde yapılan programda gece boyunca şehidlere dualar edilirken Selami Güneş Şehitler Kervanı 9 Albümünden Mavi Marmara ve Şehit Furkan parçasını okudu. Mikail Kurt, Grup Genç, Grup Yürüyüş ve Ammar`da özgürlük marşları söyledi. Anma programında sık sık "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.

ŞEYH RAİD SALAH SABAH NAMAZINI KILDIRDI
2 yıl önceki saldırı anında gemide olan Mavi Marmara aktivistleri, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Şeyh Raid Salah, Filistin İslam Hareketi Başkanı Şeyh Hammad, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, gazeteciler Abdurrahman Dilipak, Ahmet Varol ve Adem Özköse`nin de katıldığı program; sabah namazına kadar sürdü. Sabah namazı İsrail saldırısında olduğu gibi 1948`de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket`in lideri Şeyh Raid Salah`ın imamlığında kılındı.

İSRAİL YAPTIĞI KATLİAMLA GURUR DUYDU
Haliç Tersanesi`nde bulunan Mavi Marmara gemisinde düzenlenen anma etkinliği akşam namazının cemaatle kılınmasından sonra okunan Kur`an`ı Kerim tilavetinin başladı. Anma etkinliğinde ilk olarak bir konuşma yapan Filistin Yüksek Komisyonu Başkanı Muhammed Zidan, İsrail`in Mavi Marmara`da silahsız insanlara saldırarak yaptığı katliamla gurur duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Filistin`in içinden işgal altındaki topraklardan geldik. İsrail Mavi Marmara`ya saldırdığında ben de gemideydim. O geceyle ilgili birçok hatıram var. Bu gemiye Gazze`ye gitmek için bindik. Ama Siyonistler buna engel oldular. Maddi olarak oraya gidemedik, ama Mavi Marmara doğudan tutun batıya kadar her yere vardı. İki arkadaşımla beraber İsrail hapishanelerine atıldık. Siyonistler böyle yaparak bizi korkutacaklarını sandılar. Türkiye`nin kararlı girişimleri sonucu serbest bırakıldık. Onlar bir şey istedi Allah`ın istediği şey farklıydı. Arap Müslümanlar adına buradayım. İşgal altında yaşayan Filistinliler olarak Gazzelilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Mavi Marmara tekrar Gazze`ye doğru yola çıksın."

TÜRKİYE ŞEHİDLERİNE SAHİP ÇIKTI
İşgal altında yaşayan Filistinlilerin selamlarını size getirdim diyerek konuşmasına başlayan Filistin İslam Hareketi Lideri Şeyh Hammad, "Onlarda burada olmayı çok arzuluyorlardı. Onlar size şu müjdeyi iletmemi istediler. Gazze manevi zaferler kazanıyor. Bu zaferlerden birisi esir takasıdır. Türkiye`de Siyonist katiller için açılan dava Avrupalılara örnek olsun. Onlarda bu Siyonist katiller hakkında dava açsınlar bu Siyonist katiller oralara da gidemesinler. Türkiye şehirlerine sahip çıktı. Şehirlerin kanı boşuna akmamıştır. Bu dökülen kanlar Kudüs`ün özgürlüğüne kavuşturacaktır. Arap Baharıyla beraber Kudüs`ün özgürlüğü için birçok adım atılmış oldu. Bu adımlar inşallah Kudüs`ün Özgürlüğünü getirecektir. İnşallah en kısa sürede hepinizle Özgür Kudüs`te buluşuruz." diye konuştu.

BİZLER VERDİĞİMİZ HER ŞEHİD İÇİN SEVİNİYORUZ
Mavi Marmara`da şehidlerin kanlarının dökülmesiyle Filistin`in ve Kudüs`ün özgürlüğü için bir adım atılmış olduğunu ifade eden 1948`de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket`in lideri Şeyh Raid Salah, "Şehirlerin kanları Siyonistleri boğacaktır. Siyonist terör devleti İsrail`in yok olacağı günler yakındır. Mavi Marmara`da dökülen şehitlerin kanları tarih boyunca Müslümanlar için meşale olacaktır. Onları şehit eden katiller ise tarihin çöplüğünde yok olup gidecekler. Ahirette de cehennemin dibini boylayacaklar. Kudüs`ün kaderi İstanbul`dan, Gazze`nin kaderi Ankara`dan ayrı değildir. Filistinli annenin acısı Türkiyeli annelerin acısı aynıdır. Bizler verdiğimiz her şehid için seviniyoruz. Kudüs özgür olana kadar şehitler vermeye zindanları doldurmaya devam edeceğiz. Gazze, Filistin, Mescid-i Aksa özgür olana kadar bu mücadelemiz devam edecek." şeklinde konuştu.

YALANCILAR YÜZÜNÜZ KIZARMADI MI?
"Biz İsrail katliama başlamadan önce 6 saat boyunca canlı yayından dünyadan yardım istedik kimse sesimizi duymadı. Çünkü kimse İsrail`in böyle bir ahmaklık yapıp uluslararası sularda böyle bir katliam yapmasını beklemiyordu." diyen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Bazıları Mavi Marmara olayından sonra bize "İsrail sizi gitmemeniz için uyardı. Siz bunu bile bile gittiniz. İsrail askerleri kendini korumak için sizi vurdu" diyorlar. Yalancılar, iki yıl sonra size sesleniyorum yüzünüz kızarmadı mı? Siz İsrail`in yanında yer aldınız. Ama bu ülke halkı bize destek verdi. Bu halk attığınız iftiraları ve yaptığınız şeyleri unutmayacak. İftiralar attınız, komplolar kurdunuz, şucu bucu dediniz ne oldu? Elinize ne geçti? Biz Filistin`in özgürlüğünü istiyoruz. Attığınız iftiraları da size iade ediyorum. Ey zalimler biz İsrail`in bize silahla saldırmasında korkmadık. Sizin iftira ateşinizden de hiç korkmayacağız."

ŞEHİDLERİN KANLARI BİZE BEREKET GETİRDİ
Mavi Marmara`nın Mescidi Aksa özgür oluncaya kadar yoluna devam edeceğini ifade eden İHH Başkanı Yıldırım, "Mavi Marmara yoluna devam ediyor. Mavi Marmara Tunus, Libya ve Mısırı arkasına alarak bu yolu sürdürüyor. Mescidi Aksa özgür oluncaya kadar da yolumuza devam edeceğiz. İnşaallah Mescidi Aksa`da hep beraber namaz kılacağız. Yeryüzü Müslümanların sesini duyacak. İsrail Mavi Marmara`da yaptığı katliamdan sonra yalnızlaştı. Mısır`ı kaybetti, Türkiye ile olan ilişkileri bitme noktasına geldi.9 kardeşimiz şehid oldu. Biz yolumuzdan vazgeçmedik. Şehitlerin kanlarının bereketiyle binlerce Furkan, Ali Haydar, Cevdet ve Fahrettinler yetişecek." dedi.

KATİLLER HESAP VERECEK
Mavi Marmara katliamına katılan her İsrail askerinin yaptığının hesabını vereciğini söyleyen İHH Başkanı Yıldırım, "Türkiye`de Mavi Marmara ile ilgili dava açılmadan `Türkiye korkaktır, dava açamazdı diyordunuz, ne oldu şimdi. Dava açıldı. Demek ki Türkiye`de cesur ve akıllı insanlar var. Emin olun bu dava 4 kişinin yargılanmasıyla kalmayacak. Bu gemiye, bize saldıran herkes yargılanacak. Gazze`ye nasıl ambargo uyguladıysanız size de öyle yapacağız. Bu gün Türkiye`nin her yerinde Mavi Marmara anılıyor. Bu ülkede sizin dostunuz yok, dünyada da kalmayacak.

UCM İsrail yaptığı katliam için hiçbir girişimde bulunmayıp kimseyi yargılamaya başlamadı. Türkiye yargılamaya başladı bu size örnek olsun. Eğer UCM bu katliamı yapanları yargılamaya başlamazsa UCM`ye alternatif mahkemeler kurulur ve bu katiller orada yargılanıp hesap verir. Yahudiler de Siyonistlerden bıkmışlar. Bize birçok ihbar mektubu gönderiyorlar. 6 kişilik ölüm timiyle gemiye indik diyorlar. Gemidekileri niye vurdunuz? diye soranlara onlar çelik yelek giyiyorlardı onun için onları kafalarından vurduk diyorlar. Nasıl ki Yahudilere soykırım yapan Naziler dünyanın her yerinde yakalanıp yargılandıysa Mavi Marmara katliamına katılan İsrail askerlerini dünyanın her yerinde takip edip bulacağız ve onlarda yaptıkları katliamın hesabını verecekler." diye konuştu.

DİRENİŞ SİYONİSTLERE GERİ ADIM ATTIRDI
"Rıdvan Kaya Özgür-Der Genel Başkanı Mavi Marmara`da 9 şehit verilerek ağır bedel ödendi buna deydi." diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Siyonistlerin gerçek yüzünü bütün dünya gördü. Filistin`de yüzyıldır her gün Siyonistler böyle katliamlar yapıyor. Her gün şehitler veriliyor. Biz onları Sabra Şatilla kamplarında ve Gazze`de yaptıkları katliamlardan tanıyoruz. Direniş Siyonistlere geri adım attırdı. Mavi Marmara bir semboldür. Bunu insanlara unutturmamalıyız. Mavi Marmara insanların vicdanının temsil ediyor."

İSRAİL NEFRETLE MASUM İNSANLARI ÖLDÜRÜYOR
Mavi Marmara yolcularından Pakistan asıllı bir İngiliz vatandaşı Pervin Yakub ise "Benim kalbim Filistinlidir. Biraz da Türkiyelidir. Şehitlerimizi selamlamak ve dünyaya mesaj vermek için buradayım. İsrail nefretle masum insanları öldürüyor. Biz Filistin ve insanlık için yolumuza devam etmeliyiz. İnsanları özgürleştiren onların direnişleridir. Bundan sonra yine Gazze`ye gidecek olan özgürlük gemisiyle katılmak istiyorum." dedi.

DÖRT EVLADIM DAHA VAR, ONLARI DA BU YOLDA FEDA EDERİM
Şehid Fahri Yıldız`ın annesi yaptığı konuşmada, "Filistin özgür olursa biz de özgür oluruz. Dört evladım daha var onları da bu yolda feda edebilirim. İsrail`in yaptığı bu katliam yanına kar kalmayacak bunun hesabını verecek." ifadelerini kullandı.

BU YOLCULUK KUDÜS`ÜN ÖZGÜRLÜĞÜNE YÜRÜYÜŞ DAVASIDIR
Araştırmacı Yazar Ahmet Varol, "Biz burada sadece Mavi Marmara için toplanmadık. Bu yolculuk devam ediyor. Bu yolculuk Kudüs`ün özgürlüğüne yürüyüş davasıdır. Artık insanlığın vicdanı Siyonist zulme karşı harekete geçmiştir." dedi.
(Şükrü Gündüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir