• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
Adana`da Çok Sayıda Tarım İşçisi Zehirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Edinilen bilgiye göre; Şanlıurfa`dan Adana`ya mevsimlik tarım işçisi olarak gelen yaklaşık 350 kişinin barındığı Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı Mahallesi 47002 sokaktaki çadırların yakınında bulunan pamuk tarlası akşamüstü ilaçlandı.

Yapılan ilaçlama sonrası rüzgarın etkisiyle tarım ilacından etkilenen yaklaşık 50 işçi zehirlendi. Durumun bildirilmesi üzerine çok sayıda ambulansla çevredeki hastanelere sevk edilen vatandaşlardan birinin kalp hastası olduğu, zehirlenme sonrası kalp krizi geçirdiği ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Ayrıca olay yerine 17 ambulansla giden sağlık ekibinin tarım işçilerini zehirlenmeye karşı tek tek muayene ettiği belirtildi. Muayane sırasında ekipte görev yapan 7 sağlık görevlisinin de tarım ilacından etkilenerek Çukurova Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Sağlık görevlileri, olay yerindeki vatandaşlara ve gazetecilere maskeler dağıtarak, çevredeki yiyecek ve içeceklerin kullanılmaması uyarısında bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan ve bazı numuneler alan polis, tarla sahibi Z. C. ile traktör sürücüsü R. G`yi gözaltına aldı. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir