• DOLAR 32.567
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2417.02
  • ...
Mustazaf Der: `Bir Kardeşimiz Şehid Oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde olay çıkartan PKK`lı grup, Mustazaf Der Yüksekova Şubesine saldırdı. Polisin sadece izlediği olaylarda, masum bir cana kıyıldı. Mustazaf Der Yüksekova Şubesine silahla saldıran PKK yandaşları, Dernek Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`yı silahla yaraladı.  Ağır yaralanan Durna, kaldırıldığı Hastane`de ruhunu rabbine teslim ederek şehadet mertebesine ulaştı.

Yaşanan bu olay üzerine Mustazaf Der Genel Merkezi, taziye mesajı yayımladı. Mustazaf Der`in mesajını olduğu gibi aşağıya alıyoruz.


inna lillahi ve inna ileyhi raciun ...

"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah-ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler. " (Al-i İmran 169-170)

 

Tek amacı cehalete karşı marifet silahıyla toplumu şuurlandırmak, İslam ümmetindeki parçalanmışlığı giderme adına programlar yapmak ve dünya genelindeki zulümata karşı ayakta durmak olan derneğimizin Hakkâri-Yüksekova şubesine gerçekleştirilen alçakça bir saldırı neticesinde şube başkan yardımcımız Ubeydullah Durna kardeşimiz şehid olmuştur.

 

Hatırlanacağı üzere daha önce de defalarca (derinlere hizmet edercesine) derneğimize saldırı yapılmış, provoke edilmiş, yapılan bütün sağduyu açıklamalarına rağmen saldırılar kesintisiz olarak devam etmiştir. Sadece Yüksekova değil, birçok şubemize saldırılar eksilmek bir yana, artarak devam etmiştir. Bu saldırıların çoğunda da mukaddesat hedef alınmış, derneklerimizde bulunan Kuran-ı Kerimler yakılmış, mütedeyyin kardeşlerimiz hakarete uğramışlardır. Son yapılan bu onursuz saldırıda da dernekte bulunan kardeşlerimizi darp etmek, ilmi kitapları ve Kuran-ı Kerimleri yakmak... Amaçlanmış, fakat Ubeydullah Durna kardeşimizin kendisini siper etmesiyle şehadete kavuşmuştur.

"Sakın, Allah-ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor." (İbrahim-42)


Yapılan bu alçak, onursuz ve basiretsiz saldırıları Kahhar olan Rabbimize havale ediyor, kardeşimizin ailesine de sabr-ı cemil niyaz ediyoruz...

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir