• DOLAR 32.584
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.42
  • ...
Erdoğan`ı Eleştirdiği İçin Yeni Şafak`tan Kovuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ali Akel`in yazısı Yeni Şafak`ta krize neden oldu. Başbakan Erdoğan `ı doğrudan, sert şekilde eleştiren Ali Akel`in gazeteden gönderileceği haberleri hafta başından beri konuşuluyordu.

Ali Akel bu iddialara yanıt olarak dün Twitter sayfasında yaptığı açıklamada, "Yazılanlar yanlış, gazetede yazmaya devam edeceğim" demişti.

Ancak Ali Akel bu sabah itibariyle Yeni Şafak`tan gönderildi. Ali Akel bu sabah Twittar`a yazdığı açıklamada 16 yıldır çalışmaktan onur duyduğu Yeni Şafak`la bağlarının tamamen koptuğunu duyurdu..

25 Mayıs Cuma günü Yeni Şafak`ta Başbakan Erdoğan `ı eleştiren ve "Allah Aşkına Susun" diyen köşe yazarı Ali Akel`in işine son verildi. Ali Akel`in işine son verilmesi üzerine Haziran ayında Yeni Şafak`ta tekrar yazmaya başlayacak olan Hakan Albayrak, Ali Akel olayı tatlıya bağlanana kadar Yeni Şafak`ta yazmayacağını ifade etti.

Timetürk`e açıklamada bulunan Albayrak: "Çok sevdiğim Yeni Şafak gazetesinde 1 Haziran itibarı ile yeniden yazacaktım, fakat Ali Akel meselesi tatlıya bağlanıncaya kadar bunun uygun olmayacağını düşünüyorum. Hayırlısı olur inşallah." dedi.

Bir süredir Anadolu Ajansı için bir projede çalışan Hakan Albayrak, buradki görevinden de ayrıldı. Gazeteci Mehmet Baransu`nun twitter`da yayınladığı mesaja göre Albayrak `geçici olarak aldığı görevi tamamladığı için` AA`dan ayrılmış.

işte Akel`in işine son verilmesine sebep olan satırla

Özür açıklanmaz, dilenir

Ali Akel’in 16 yıl emek verdiği gazetesinden koparılmasının ana nedeninin “özür açıklanmaz özür dilenir” başlıklı, Başbakan Erdoğan’ı Roboski (Uludere) olayı nedeniyle açıkça ve sert bir şekilde eleştiren yazısı olduğunu biliyoruz. Ali o yazısını hükümete şöyle seslenerek bitirmişti:

“Sizler konuştukça vicdanlarımız kanıyor. Bir şey söyleyecekseniz doğrusunu söyleyip, gereğini yapın. Ya da ebediyete kadar susun. Allah aşkına, susun!”

...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir