• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
‘Müslümanlarla İlgili Yayınlanan Haberler Önyargılı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bielefeld ve Keele Üniversitesi tarafından ortaklaşa yapılan ve sonuçları önceki gün Berlin`de açıklanan araştırmaya göre, medyada Müslümanlarla ilgili olarak yayınlanan haberlerin büyük çoğunluğu, diğer dini cemaatlerle ilgili olarak yayınlanan haberlere göre çok daha olumsuz ve önyargılı.

Araştırmada, Almanya`da kendilerine sorular yöneltilen 268 Müslüman ve gayrimüslim gazeteci ve medya takipçisinden sadece yüzde 15.5`inin, Müslümanlarla ilgili olumlu haberlere rastladığını söylediği belirtildi. Basın toplantısında, araştırmaya katılan kişilerin çoğunun, Müslümanlarla ilgili olumlu haberlerde din unsurunun yer almadığını, olumsuz haberlerde ise hep din unsurunun ön plana çıktığına dikkat çektiği kaydedildi.

Araştırmaya göre, Almanya`da kendilerine soru sorulan Müslümanlardan sadece yüzde 16.5`i, İngiltere`de ise yüzde 28.6`sı, tanınmış medya kuruluşlarının kendi ihtiyaçları ve çıkarları için çaba harcadığına inanıyor. Buna karşılık her iki ülkede de kendilerine soru yöneltilen Müslümanların yaklaşık yüzde 90`ı, medyada kendilerinin doğru bir şekilde tanıtıldığına inanmıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir