• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
BTK Başkanı İddialara Cevap Verdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tayfun Acarer, BTK Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen ile birlikte kurumun merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Acarer, Türkiye`de 9,5 milyona yakıninternetabonesi, 40 milyon internet kullanıcısı bulunduğunu belirterek, "Bunları veri tabanında izlemek gibi bir görevimiz yok. Böyle bir veri tabanını, trafiği nasıl kontrol edebiliriz?" dedi.

Güvenli İnternet uygulaması konusunda basın yayın organlarında yer alan eleştirileri anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Acarer, bu hizmetin tüketici lehine olduğunu söyledi. "Buradaki konu herhangi bir kısıtlama, filtreleme değildir" diyen Acarer, isteyen abonelerin bu hizmetten yararlanacağını kaydetti.

BTK`nın daha önce de tüketiciler için çalışmaları yaptığını belirten Acarer, cep telefonlarının kayıt altına alınması, numara taşınabilirliği gibi faaliyetlerde olduğu gibi internetin güvenli kullanımına yönelik düzenlemenin de abone haklarının korunması için yürürlüğe konulduğunu ifade etti.

BTK Başkanı Acarer, internet abonelerinin şu anda kullandığı sistemi kullanmaya devam edebileceğini, isteyen abonenin de güvenli internet profiline geçebileceğini belirterek, "Şu andaki konumunda kalmak isteyenlerin herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor." dedi.

"BİZİ HAKSIZ YERE ELEŞTİRİYORLAR"

Ağustos ayında uygulamaya konulacak Güvenli İnternet Hizmeti`ne ilişkin basın yayın organlarında çeşitli eleştiri ve yorumların yer aldığını anımsatan Acarer, bunların haksız yere yapıldığını savundu.

Güvenli İnternet Hizmeti`nin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu`nun şubat ayında aldığı bir kararla hayata geçirildiğini anlatan Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anki internet yapısını standart profil diye tanımlarsak Güvenli İnternet Profili mevcut yapıya getirilen bir ilavedir. Uzunca zamandır değişik kullanıcılardan gelen talep üzerine bu düzenleme ortaya çıktı. İnternet servis sağlayıcılarla yapılan görüşmeler neticesinde bu düzenlemeyi yaptık. Şu anda kullandığı sistemi isteyen abone kullanmaya devam eder, isteyen abone de güvenli internet profiline geçer. Şu andaki konumunda kalmak isteyenlerin herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor. Bir abone Güvenli İnternet Profilini kullanmak istiyorsa o zaman o kullanıcı işlem yapacak. Güvenli İnternet Profilini seçen `çocuk, aile ve yurt içi` profillerinden birini tercih edecek, herhangi birini işaretlemeyen aile profilini seçmiş sayılacak."

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Acarer, bir soru üzerine, şu andaki internet kullanıcılarının tümünün standart profilde yer aldığını söyledi. Acarer, "Şu andaki kullanıcılar hiçbir yere başvurmazsa böyle devam edecek. 22 Ağustos`tan sonra da aynen devam edecek." diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir