• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Çocuklar Konusunda Almanya`ya Kötü Not
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya Federal Kriminel Dairesi Başkanı Jörg Ziercke, çocuklara yardım uzmanlarıyla birlikte yaptığı basın toplantısında, Almanya`da her hafta ortalama üç çocuğun, ya ihmalkarlık nedeniyle, ya da şiddete maruz kalarak öldürüldüğünü söyledi. Ziercke`nin polis istatistiklerine dayanarak verdiği bilgiye göre geçen yıl yaşları 14`ten aşağıda 146 çocuk öldürüldü. Bunlardan 114`ü 6 yaşından küçüktü.

Ziercke, 2010`a göre rakamlarda yüzde 20 oranında bir azalma görülse de bir çocuk bile öldürülmüş olsa bu sayının da fazla olduğunu, çocuklara uygulanan her şiddetin bir trajedi olduğunu belirtti.

2002`den bu yana Almanya`da toplam 1935 çocuk şiddet sonucu öldürülmüş. Bu rakamlara göre yıllık ortalama 200 çocuk Almanya`da şiddet sonucu hayatını kaybediyor.

Polis istatistiklerinde geçen yıl 2010 yılına göre dövülen çocukların sayısının yüzde 6 azalarak 4100`e düştüğü tesbit edildi. Buna göre geçen yıl her gün 11 çocuk dövülerek kötü muamele görmüş. Cinsel tecavüze uğrayan çocukların sayısında ise yaklaşık yüzde 4 oranında bir artış görülmüş. Kriminel Daire Başkanı Ziercke, geçen yıl 14 binden fazla çocuğun tecavüz kurbanı olduğunu söyledi.

UNICEF: ALMANYA ÇOCUK FAKİRLİĞİNE KARŞI MÜCADELE ETMİYOR

Diğer taraftan Birleşmiş Milletlere bağlı çocuk yardım kuruluşu UNICEF, 28 ülkeyi değerlendirdiği bir araştırmada çocukların fakirliğine karşı mücadelede Almanya`nın 15. sırada yeraldığını bildirdi. UNICEF Almanya temsilcisi Christian Schneider, ekonomik olarak Almanya`dan daha geride birçok ülkenin bile bu konuda Almanya`yı geçtiğini, çocuk yoksulluğuna karşı daha fazla çalışma yaptıklarını söyledi. Araştırmaya göre en iyi durumda bulunan iki ülke İzlanda ve İsveç.

UNICEF`in araştırmasında Avrupa Birliği tarafından kayıt altına alınan 125 bin ailenin çocukları hakkındaki bilgiler esas alındı. Araştırmada 14 maddelik bir liste ile çocukların fakirlik oranları belirlendi. Bu 14 madde içerisinde yer alması gerekenlerden bazıları şunlar: Çocuğa ait ders çalışabileceği bir yer, internet bağlantısı, örneğin futbol gibi spor yapabileceği bir spor derneği vs. Bu maddelerden ikisi bulunmadığında çocuğun ihtiyaçları bakımından eksik bir durum sözkonusu oluyor. Almanya`da yaklaşık 1,2 milyon çocuğun yani toplamın yüzde 8,8`inin bu durumda yaşadığı tahmin ediliyor.

Danimarka`da bu oran yüzde 2,6, İsveç`te ise yüzde 1,3. UNICEF verilerine göre ekonomileri Almanya`dan daha kötü olan İngiltere ve Slovenya`da da çocukların durumu daha iyi. Avrupa`da en kötü durumda olan çocuklar Romanya, Bulgaristan ve Macaristan`da yaşıyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir