• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Kazakistanlı Mülteci Sınırdışı Ediliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uzun süredir iade kararını engellemek için türlü uğraşlar veren Kazakistanlı Mülteci Berkin Berkinoğlu şu an Haseki Hastahanesinde yoğun bakımda tam bir mağduriyet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.

Kazakistan (1986) Doğumlu (Shuiinshibayev Zhanibek) Berkin Berkinoğlu adlı Mülteci ülkesinde İslami kimliğinden dolayı yaşadığı baskılardan kaçarak Türkiye sığınmıştı.

Uzun süredir Kumkapı yabancı şubede tutulan kazak mülteci dün akşam sınır dışı edilmek üzere havalanına götürülmüş ve buna karşın pasaportunu yırtarak sınırdışı edilme kararını önlemek için Pasaportunu yırmıştı. Ardından tekrar yabancı şubeye gönderilen Berkin Berkinoğlu adlı Siyasi mülteci bugün akşam saatlerinde tekrar sınırdışı edilmek üzere Atatürk Havalimanına götürüldü.

Ülkesine döndüğünde öldürüleceğini iddia eden Kazakistanlı Mülteci Berkin Berkinoğlu bileklerini keserek intihar girişiminde bulundu.

Şuan Haseki hastanesinde yoğun bakımda bulunan Kazak mültecinin durumu ağır ve Türkiye’deki Müslümanlardan yardım bekliyor!

Kazakistan insan haklarının sistematik olarak çiğnendiği bir dikta rejimiyle yönetilmektedir. Hukukun hiçe sayıldığı ve İslami kimlikli muhaliflere türlü zulümlerin uygulandığı bir işkence devleti vasfıyla maruftur. Bu gerçeğe rağmen ülkemize sığınmış kardeşlerimiz ölüm tehdidi altında olacakları ve ağır işkence ve hapis koşullarına maruz kalacakları bir ülkeye iade ediliyor.

 TİMETÜRK

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir