• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
İlk Kez Batman`a Doğalgaz Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`a ilk kez doğalgaz verildi. Geçen hafta içerisinde doğalgazın durumu ile ilgili olarak Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, eleştiri içerikli basın açıklaması yapması sonuç buldu.
Eski Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Doğalgaz ana dağıtım istasyonunda (Nasıroğlu Petrol yanı)da Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa tarafından yapılan basın açıklamasıyla Batman`a gaz verildi.

 

Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz doğalgazın ilk kez Batman`a geldiğini belirten Hasan Argünağa, "2005 yılından bu yana binlerce imza toplayıp BOTAŞ genel müdürlüğüne göndermiştik. Bizim amacımız Batman`daki hava kirliliğinin engellenmesi ve önlenmesidir. Geçen yıl Batman`a doğalgazın beklentisi vardı, ancak çeşitli nedenlerle bu doğalgaz gelmeyince sorunun takipçisi olmuştuk. Batman Siirt doğalgaz anonim şirketi müdürü Mustafa Yardımcı doğalgazın artık Batman`a geldiğini beyan etmiştir. Bu durumdan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Batman`a ilk kez verilen doğalgaz ile ilgili konuşan Batman-Siirt Doğalgaz Anonim Şirketi (SİBADAŞ) Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı, "2008 yılında lisansımızı aldık, Siirt, Batman ve Kurtalan şehrimize doğalgazı getirmek üzere ancak bu tarihlerde BOTAŞ ana hattını Siirt ile Diyarbakır arası 180 km. hat söz konusu. Bu hattın çalışmaları sürdüğü için bizde şehirde herhangi bir çalışmalara giremedik. Geçen sene itibariyle nihayetlenmesi söz konusu olduğunda bizde şehirde geçen sene 2011 Mayıs ayından itibaren çalışmalarımıza başladık" dedi.

 

Gültepe ve Belde mahallelerinde yaklaşık 50 km`ye yakın bir imalatın söz konusu olduğunu belirten Yardımcı, "Şuanda bahsettiğimiz mahallelerde yaklaşık 5,6 bin dairelerin önünde hattımızı geçirmiş durumdayız. Çamlıtepe ve TOKİ taraflarında talepler var oralara da hattımızı ulaştıracağız. Her sene biraz daha imalat yaparak şehrin tamamını 5 sene içerisinde Batman`ın her yerine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bir hafta önce BOTAŞ hatları gazları ve açılışını yaptı. Şu aşamada biz artık gazı şehrimize vermiş olduğumuzu kabul ediyoruz. Haziran`ın 15`inden sonra abone olan ve gelip bizde abone olmak isteyen tüm vatandaşlar aboneliğini yapabilirler. Abone olmak isteyen vatandaş 180 dolar+KDV vermek zorundalar" şeklinde konuştu.(Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir