• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
7 Bin Engelliye Kadro Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dün gece açıklanan Engelli Memurlar ve Özürlü Memur Seçme Sınavı`nın (ÖMSS) ardından 7 bin kişinin kadrolara yerleştirileceğini söyledi.

Engellilere yönelik ÖMSS sonuçlarının dün akşam (29.05.2012) açıklandığını belirten Fatma Şahin şunları söyledi.

“60 bin engellimizi yeni bir metotla sınava aldık. İlk kez kendi içinde bedensel engelli, zihinsel engelli, görme engelli ve işitme engelli kendi içinde sınava alındı. İyi bir örnek oldu. Türkiye`de de, dünyada da iyi bir örnek oldu. Şimdi de engellilerimizi kendi sınıfına göre yerleştirmelerini sağlayacağız. İlk aşamada 7 bin kadromuzu yerleştireceğiz. 20 bin açığımız var ama Başbakanımızın talimatı ve takibi ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 15 bin engellimiz işe girmişken, bizim dönemimizde bu 50 bine çıktı. İnşallah kalan boşluğu da dolduracağız. Engellimiz artık evinden çıkıyor AK Parti ile birlikte. Mali olarak güçlenmiş durumda. Birinci sınıf vatandaş olma noktasında alışverişine gitmek, ihtiyacını gidermek istiyor. Bizim burada engellilere ait kent yapısında eksiklerimizi hızla gidermemiz lazım”

Öte yandan gönüllü koruyucu aile uygulamasına değinen Fatma şahin bu uygulamanın sosyal devlet ve sosyal adalet adına en önemli uygulamalardan biri olduğunu söyledi.

Koruyucu aile uygulaması, bakıma muhtaç çocuklara sıcak yuva imkanı sağlıyor.

Şahin, "74 milyonun, evlatlarımızın, hele bir de mağdursa, mazlumsa ihtiyaç varsa, onun yanında olmak kadar hem sosyal devlet adına hem sosyal adalet adına hem sosyal sorumluluk adına hem gönül zenginliği adına bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bundan daha önemli bir gayret olabilir mi?" diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir