• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
ŞUTSO`dan TİM`e Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANIURFA - Başkan Ertekin gönderdiği yazıda, Şanlıurfa`nın, Yeni Teşvik Sisteminde 6. Bölgede yer aldığını hatırlatarak, desteklenen sektörlerin genişliği, işgücü maliyetlerinin azaltılması ve finansman imkânlarının genişletilmesi ile yatırımlarda en avantajlı iller arasında olduğu belirtti.
 
Ertekin`in yazısında, "Yatırım tutarının yüzde 50`sine ulaşana kadar kişi başı 410 TL destek verilmekte olup, 200 kişi çalıştıran firma için ayda 82.000 TL avantaj sağlamaktadır. Yeni yatırımlarda işverenin asgari ücretin sadece net kısmını ödenmekte, dolayısıyla, firmaya kişi başına 410 TL katkı sağlamakta, örneğin 350 kişi çalıştıran firmaya ayda 143.500 TL avantaj sağlamaktadır.
 
Organizeye bağlanacak çift hatlı 160 km/saat hıza sahip yük trenimiz Ekim/2012 ayında ihaleye çıkacaktır. Şanlıurfa GAP uluslararası havaalanı ile diğer bölge illerine kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca başta Suriye ve Irak olmak üzere Ortadoğu ülkelerine çok yakın bir konumda olmamız nedeniyle bu pazarlara rahatlıkla ulaşabilmek, ayrıca Şanlıurfa`ya kadar ilerletilmiş olan otoyol sayesinde Mersin ve İskenderun limanları ile ülkenin diğer bölgelerine de kısa sürelerde varılması mümkün olmaktadır" denildi.
 
Ertekin, yatırım fırsatlarını yerinde değerlendirmek üzere Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi`yi ve TİM heyetini Şanlıurfa`ya davet etti. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir