• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
Iraklı Yetkiliden Mossad`a İlişkin İfşaatlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubayi, İsrail gizli servisi Mossad görevlilerinin çeşitli adlar altında Irak’a nüfuz ettiklerini açıkladı.

Irak’ın en-Nahil haber ajansının bildirdiğine göre eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubayi, İsrail gizli servisi Mossad’a bağlı ajanların çeşitli paravanlar kullanarak Irak’a girdiklerini açıkladı.

Bazı Amerikan askerlerinin hem İsrail hem de Amerikan vatandaşı olduğunu belirten Rubayi, bu tür çifte vatandaşlığa sahip olan askerlerin daha çok İsrail çıkarları için çalıştıklarını söyledi.

Irak’taki birçok sivil toplum kuruluşunun istihbarat amaçlı faaliyetlerde bulunduğunu belirten Muvaffak er-Rubayi, İsrail istihbarat servisinin bu sivil toplum kuruluşlarını kendi hedefleri doğrultusunda kullanmakta önemli rol oynadığını açıkladı.

Irak’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubayi, “Iraklı bilim adamlarına ve pilotlara düzenlenen suikastlar, bir dönem Irak’ta hakim olan güvenliksiz ve istikrarsız ortamın doğal sonucu veya tesadüfen gerçekleşen olaylar değildi. Bu cinayetlerin arkasında başta İsrail olmak üzere Irak’ı geri bırakmaya çalışan istihbarat servisleri bulunuyordu” dedi.

Irak’ın Amerika tarafından işgal edildiği 2003 yılının nisan ayından 2004 yılının ağustos ayına kadar geçen 16 aylık süre içerisinde 250 Iraklı üniversite öğretim görevlisi öldürülmüş, 1500’den fazla da uzman doktor kaçırılmıştı.

YDH

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir