• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
`Yine Aynı Zülüm Yine Aynı Zihniyet`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) tarafından yapılan basın açıklamasında, kızlarını başörtülü olarak okutmak isteyen velilere verilen hapis cezası kınandı.
 
İnhap Basın Sözcüsü Faruk Polat`ın yaptığı basın açıklamasında başörtülü öğrencilerin velilerine verilen 3 yıl 2 ay 10 gün hapis cezasına sert tepki gösterildi.
 
Basın açıklamasına "Ey peygamber Eşlerine kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından)üstlerine giymelerini söyle. Onların (özgür ve İffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun budur. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir(Ahzap 59)
Mümin kadınlara da söyle; Gözlerini (harama çevirmekten)kaçındırsınlar.Ve ırzlarını korusunlar;Süslerini açığa vurmasınlar.Ancak kendiliğinden görüneni hariç.Başörtülerini yakalarının üstüne (Kapatacak şekilde)koysunlar. (Nur 31) ayeti kerimleri ile başlayan Polat, sırf inançları gereği başörtüsüyle okumak istedikleri için okula alınmayan kızlarının kanuni yollarla haklarını aradıkları için öğrenci velileri Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`a toplam 3 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası verildiğini söyledi.
 
"Verilen Haksız ve Hukuksuz Hapis Cezası Hangi Hukuk Sisteminde Vardır?"
"Verilen haksız ve hukuksuz hapis cezası hangi hukuk sisteminde vardır?" diye soran Polat, "Haydi, kızlar okula" kampanyalarının çok vurgulandığı ve ilköğretimde okula alınmayan öğrencilerin suç sayıldığı bu dönemde sadece inancı gereği okula başörtüsüyle gitmek istedikleri için okula alınmayan ve kızlarının okuma hakkını aradıkları için öğrenci velilerine verilen haksız ve hukuksuz hapis cezası hangi hukuk sisteminde vardır.
Bu hukuk skandalını daha önce Gaziantep`te de gördük. Aynı zihniyet Aynı zulüm yargının eliyle yargısız infazlar yapılıyor" ifadelerini kullandı.
 
Bu Apaçık Bir Zulümdür

"Aziz Kayalık ve Mehmet Polat mahkeme süreçlerini kamuoyuyla paylaştıklarında bu olayda da apaçık bir zülüm gördük" diyen Polat açıklamalarına şöyle devam etti: "Bursa da kızlarının eğitim haklarını aradıkları için keyfi bir şekilde haklarında dava açılan Aziz Kayalık ve Mehmet Polat mahkeme süreçlerini kamuoyuyla paylaştıklarında İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) olarak bu olayda da apaçık bir zülüm gördük.
 
Mahkemede tanık olarak dinlenen okul müdiresi Müdür yardımcısı ve okul özel güvenlik görevlisi ifadelerinde öğrenci velileriyle her hangi bir problemlerinin olmadığını ve şikâyetçi olmadıklarını belirtmelerine rağmen keyfi niyet okumalarıyla haksız bir şekilde hukuk garabeti yaşandı. Hatta tanıklar mahkemede, iddianamede geçtiği gibi velilerin kendilerine hiçbir konuda zorluk çıkarmadıkları, sadece kızımızı başörtüsüyle okula alın dediklerini, ama kendilerinin okula almadıklarını söylüyorlar.
 
Bu acı itirafa rağmen mahkeme heyeti okul müdiresine dönerek sus doğruları söyle yoksa senin hakkında kanuni işlem başlatırım tehdidini savurarak okul müdiresini sindirmiş sanki bir yerlerden almış olduğu emirleri uygulayarak öğrenci velileri Mehmet Polat`a 2 yıl 1ay,Aziz Kayalık`a 1 yıl 1ay 10 gün hapis cezası verdi".
 
Art Niyet Okumaları Şiddetle Kınıyoruz

İnsani Hak ve Özgürlükler olarak art niyet okumalarını şiddetle kınadıklarını belirten Polat, " İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak bizler bu hukuk skandalının bir an önce giderilmesini ve eğitim hakkının gasp edilmesini, art niyet okumalarını şiddetle kınıyoruz.
 
Bu vesile ile hükümet yetkililerine sesleniyoruz: Sadece niyet okumalarıyla hareket eden ve sanki birbirileriyle yarışırcasına karar veren bu hâkimler ve heyetlerinin hakların da derhal işlem yapılmasını ve çok hassas bir şekilde bu konunun üzerinde durulmasını istiyoruz. Ve son olarak şunu söylüyoruz:Zulümle abad olanın sonu kahırla berbat olur." Diyerek açıklamalarına son verdi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir