• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
`Mustazaflar Hareketi`ne İhtiyaç Vardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Mustazaf Der`in kapatılmasının ardından geçtiğimiz Pazar günü Diyarbakır`da yapılan "Ahde Vefa Mitingi"nde kapatılan Mustazaf Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz`ın yollarına siyasi bir oluşumla "Mustazaflar Hareketi" olarak devam edeceklerini söylemesi bölgede büyük bir yankı uyandırdı.
 
"Mustazaflar Hareketi" ile ilgili olarak Memur Sen Batman İl Temsilcisi M.Şafi Özperk ile konuştuk.
 
Yasakçıların Zihniyetini Sorgulamak Lazım
Mustazaf-Der`in kapatılmasının altında imzası olan insanların zihniyetinin sorgulanması ortaya konulması ve afişe edilmesi gerektiğini belirten Özperk, "Çünkü bu zihniyet aslında bu ülkede tanıdığımız bir zihniyet. Fakat zaman zaman maalesef pembe tablolar görünce unuttuğumuz bir zihniyet. Çünkü Cumhuriyetten bu yana bu düşüncedeki insanlar bizleri yok saymaya, bizleri imha etmeye, bizleri ötekileştirmeye, bizleri illegalize etmeye, bizleri yasaklamaya, bizlerin hakkını gasp etmeye Cumhuriyetle beraber başladı. Milli Şefle bu zirveye çıktı; ezanın yasaklanmasından tutun, camileri yasaklanmasına kadar, örtünün yasaklanmasına kadar, şapkanın zorunlu olmasına kadar medreselerimizin, tekkelerimizin, zaviyelerimizin kapatılmasına kadar hatta en son 28 Şubat`ta İmam Hatiplerin kapatılmasına kadar" dedi.
 
Özperk, bu bilinen yasakçı duruşun halen devam ettiğini; ancak Allah-u Teâlâ`nın ifadesi ile bazen bizim olumsuz bildiğimiz şeylerden hayır çıktığını belirtti.
 
Mustazaf-Der`in kapatılmasına sebep, hukuk katliamı olarak çıkan kararın Türkiye`nin dört yanında protesto edilmesini canı gönülden kutladığını dile getiren Özperk, "Bu önemsenmesi gereken bir şeydir. Bu anlamıyla bu boyutuyla insanların haklarını, mazlumların mağduriyetlerini meydanlarda legal, adilane, şeffaf bir şekilde haykırmaları… Bu gerçekten kutlanacak bir durum ve bu insanları kutluyorum" şeklinde konuştu.
 
İnsanların meydanlara inip slogan atmasının insanların medeni olarak kanuni hakkını savunmasının da bir eğitim olduğuna dikkat çeken Özperk, "Eğitim sadece okula gidip sırada oturmak, ya da camide oturum minberde imamı dinlemek değildir. Bu da bir eğitimdir ve bu insanları kutluyorum" dedi.
 
"Mustazaflar Hareketi,  Merakla ve Umutla Beklediğimiz Bir Durum "
Bu hareketi Mustazaf-Der`in kapatılması ve "Mustazaflar Hareketi" olarak birazda siyasi bir hareket misyonuyla beraber faaliyetlerine devam ediyor olmasının d merakla ve umutla bekledikleri bir durum olduğunu vurgulayan Özperk, "Yıllarca Türkiye`de bütün dindar kesimi, İslami kesimi kuşatacak bunları içerisine alabilecek bir siyasi parti ve bir siyasi hareket görmediğimiz, duymadığımız bilmediğimiz bir şey. Ama Ortadoğu`da bildiğimiz, tanıdığımız bir hareket. Özellikle Filistin`de ve Lübnan`da benzer olayları biliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Sistemin bir noktaya kadar dernek, sendika ya da vakıflar aracılığıyla yapılan çalışmalara hak ve yetki verdiğini; ancak canı istediğinde frene basarak yasaklar koyduğunu ve zincirler ile tel örgüler çektiğini belirten Özperk, "Türkiye`de gerçekten Mustazaf bir kitle var. Yani fakir bırakılmış, yoksun bırakılmış, hakları gasp edilmiş. Metropollerde Güneydoğudaki çatışmalı olaylardan sonraki büyük illerde Adana, Mersin, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kocaeli gibi illere göç etmek zorunda kalan milyonlarca insanımız var. Bu milyonlarca insanımız belli zihniyetlerin baskısı altında ve bu insanların elinden tutabilecek, bunlara yol yordam gösterebilecek, icabında inancına yönelik işlerde ona destek verebilecek. Maddi bir konuda elinden tutacak bir hukuksuzluğa karşı ona avukat ya da hukuki bilgi sağlayacak bir harekete gerçekten ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.
 
Güneydoğu olunca "Mustazaflar Hareketi"nin daha da elzem bir hal aldığına dikkat çeken Özperk, "Bir hocamızın ifadesiyle, bu ülkede Müslüman olmak zor, ama bu ülkede Müslüman Kürt olmak daha da zor" dedi.
 
Bu Hareketin Adil Olacağına Şüphemiz Yok
Bu hareketin adil, şeffaf ve kuşatıcı olacağından yana asla bir şüphelerinin olmadığının altını çizen Özperk, "Bütün kesimleri insanların meşrebine, insanların rengine, dinine, diline, ırkına bakmadan insanlara yol yordam gösterecek, rehberlik edecek, elinden tutacak, destek olacak bir harekete gerçekten ihtiyacımız var" dedi.
 
Özperk,"`Mustazaflar Hareketi` çalışmalarında da bu Müslüman kardeşlerimize biz muvaffaklar diliyoruz. Rabbimizin hayır üzerine yaptıkları bütün amellerini kabul görmesini diliyoruz ve inanıyoruz ki Türkiye`deki Mustazaf insanların, mazlum insanların yeni bir anlayış, yeni bir tarz, yeni bir strateji, yeni bir konsept kazandıracağına inanıyoruz ve bu umudumuzu da koruyoruz" şeklinde düşüncelerini ifade etti.
(Veysi Demir, Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir