• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
Van Türkiye`nin İlk Fiberkenti Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Türk Telekom`un başlattığı Fiberkent uygulamasını tanıtmak için düzenlenen basın toplantısına Van Valisi Münir Karaloğlu katılırken, programın sunumunu Van İl Telekom Müdürü Abdulselam Kılıç hazırlanan bin slayt ile gerçekleştirdi.
 
Uygulamanın ilk etabının Van merkez, Erciş, Edremit ve Muradiye ilçelerini Fiberkent`e dönüştürme çalışmalarından oluştuğunu dile getiren Kılıç, "Bu çerçevede Şehir merkezlerine Fiber Optik kablo çekilip sistemler kuruluyor. Van`a yapılan bu uygulama ülkemizde tüm il merkezini içine alan ilk Fiberkent uygulamasıdır" diyerek, Van merkezinin Fiber Optik kablo çekim çalışmalarının ve sistem kurulumlarının bitme aşamasında olduğunu aktardı.
 
Halihazırdaki abonelerin Fiberkent sistemi üzerine aktarılma çalışmalarına başlandığını da söyleyen Abdulselam Kılıç, "Sahada Türk Telekom ekipleri yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Fiberkent projesi Telefon ve ADSL müşterilerin bulunduğu en yakın lokasyonlara kadar fiber çekilmesi ve sistem kurulması projesidir. Projede mahalleye kadar, binaya kadar veya eve kadar fiber optik kablo çekiliyor.
 
Müşterilere yüksek hızlarda ve daha kaliteli hizmet sunulabiliyor. Fiberkent en son ve en gelişmiş teknoloji olan fiber teknolojisi ile verilen bir hizmettir. Bu uygulamayla müşterilere telefonun yanı sıra yüksek hızda İnternet, Tivibu ev, Metro Ethernet v.s. hizmetler sunulabiliyor. Bu yeni nesil şebeke teknolojisi ile 100 MB`e, 1000 MB`e kadar internet hızı kullanılabiliyor" dedi.
 
Vali Karaloğlu ise, yapılan çalışmaların Van için çok önemli olduğuna değinerek, "Artık çok farklı bir yerde bulunuyoruz. Daha önceleri yeni bir teknoloji olduğunda öncelikle batı illerinde uygulanır, Doğuya gelene kadar batıdaki teknoloji eskirdi. Şimdi ise görüldüğü gibi Van Türkiye`nin ilk Fiberkenti oluyor. Depremin üzerinden henüz çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Van`da böylesine bir gelişmeye önayak oldukları için Telekom yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.
 
Ayrıca Van`da yapılan TOKİ konutlarından Van, Edremit ve Erciş`te yapılan tüm TOKİ`ler için eve kadar fiber uygulaması planlanırken, Memursen ve Yüzüncüyıl TOKİ`lerde ise eve kadar fiber uygulaması gerçekleştirilmiş bulunuyor. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir