• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır Halkı, Adil Seçimler İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE -  Hürriyet ve Adalet Partisi’nden bir yetkili Dr. Muhammed Saad Abu El-Ezm, Mısır halkının ilk defa kendi liderini seçme şansını yakaladığını ifade etti. Halkın geleceği artık kendi elleri ile belirlediğini belirten El-Ezm, “Bunun için seçimlere katılım yüksekti. İkinci turda Hürriyet ve Adalet Partisi`nin adayı Muhammed Mursi’nin birinci, Mübarek döneminin son başbakanı general Ahmet Şefik’in ikinci olması sürprizdi.” dedi. Mısır halkının eski sisteme dönmek istemediğini belirten Dr. Muhammed Saad Abu El-Ezm, halkın yapacağı seçime güvendiğini ifade etti. El-Ezm şöyle devam etti: “Ancak ikinci turda adil seçimler yapılır ve Şefik kazanırsa halkın seçimine saygı göstereceğim. Geleceğin daha iyi olacağına inanıyorum.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun şeffaf geçtiğini aktaran genç Mısırlı Nasir Rida, sadece Mübarek dönemi yöneticilerinden Ahmet Şefik’in ikinci tura kalmasından dolayı üzüldüğünü kaydetti. Rida, askerin seçimlerde eski sistemi getirmek istediğini de iddia ederek, bir buçuk yılda demokrasinin öğrenilemeyeceğini de bildirdi. Adil bir ikici tur isteyen Rida, yeni cumhurbaşkanının gençlerin işsizlik sorununa çözüm bulmasını diledi.

Seçimlerin temiz geçtiğini aktaran başka bir Mısırlı Abd El-Elim İsmail, eski sistemin generallerinden olduğu için Ahmet Şefik’i değil, Muhammed Mursi’nin seçilmesini isteğini aktardı.

Şefik’in cumhurbaşkanlığı için en uygun aday olduğunu savunan İbrahim Fevzi Abd El-Hamid ise Müslüman Kardeşler’i de vaatlerini tutmamakla suçladı. El-Hamid, asker kökenli olduğu için Şefik’in cumhurbaşkanı olmasını istediğini söyledi.

Mısır’da 22-23 Mayıs`ta yapılan seçimde Müslüman Kardeşler`in Hürriyet ve Adalet Partisi`nin adayı Muhammed Mursi birinci, Mübarek döneminin son başbakanı general Ahmet Şefik ikinci olmuştu. Bu iki aday 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak ikinci tur seçimde Mısır cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir