• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
`İlk Kez Bir Üniversite De Konferans Veriyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yazar Emine Şenlikoğlu, Bingöl Üniversitesi Kadın Ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü`nün ev sahipliğinde rektörlük konferans salonunda yoğun katılımlı olarak düzenlenen `İslam ile Yeniden Dirilmek` konulu konferansa katıldı.

Yazar, Şenlikoğlu, konferansın giriş konuşmasında Türkiye`de bulunan hiçbir üniversitenin konferans, panel ve sempozyum için kendini kabul etmediğini, cumhuriyet tarihinde ilk defa kendi vatanında bir üniversitede konferans verdiğini söyledi.

İslami gelişmelerin doğudan yükseleceğini ve buna gönülden inandığını dile getiren Şenlikoğlu daha sonra İslam ile nasıl şereflendiğini ve bu sürece geldiğinde inceledeği dinlerdeki çelişki ve tezatları somut örnekler ile konferansa katılanlara sundu.

Şenlikoğlu, Yehova Şahitleri`nden sözederken onlarla çok defa karşılaştığını, Bingöl gibi yerlerde Yehova Şahitleri`nin olmamasının Müslümanların burada düzenli çalışmasına bağladı.

Şenlikoğlu daha sonra Hıristiyanlık, Yahudilik ve Budizm`deki çelişkileri konferansa katılanlara sunarak bu çelişkileri gördükten sonra İslami bir hayat seçtiğinin altını çizdi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir