• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Abbas Güçlerinden israile Sitem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Yaka’daki Abbas’a bağlı milis güçlerin sözcüsü General Adnan Ed-Damiri yaptığı açıklamada, kendisine bağlı güçlerin silah ve mühimmata ihtiyacının olduğunu, ancak işgal yönetiminin Batı Yaka’ya silah sokmalarına engel olduğunu söyledi.

Generalin mantığına göre işgal yönetimi utanmıyor. Ona göre işgalci Batı Yaka’da hüküm süren bu güçlerin silah ve mühimmat edinmesini nasıl engelleyebilir?

Görünen o ki General, işgalcinin Batı Yaka’yı 1967 yılında silah gücüyle işgal ettiğini unutmuş. O silahla katlederek, kan akıtarak, yıkarak, yakarak ve gasp ederek burayı işgal etmişti. Yine görünen o ki General, Netanyahu’nun “Kudüs- Orşelim surlarında aslanlar gibi savaştık” sözünü de duymamış.

Filistinli General! Ortaya çıkan tabloda senin düşman olarak algılanması gereken işgalciyle, dost olması gereken Filistin direniş güçlerini birbirinden ayıramadığın ortaya çıkıyor. Şayet sen düşmanla dostu, katil ile maktulu ayırsaydın, işgale karşı silah bulundurmak veya kullanmak suçlamasıyla yüzlerce Filistinli cezaevlerinde yatarken düşmandan silah ve mühimmat talep etmezdin. Sen, güçlerine silah vermeyen işgalciye nasıl serzenişte bulunabilirsin?

Sayın General Adnan! Tarihin hiçbir döneminde işgalcinin işgali daha kalıcı hale getirmek ve ömrünü uzatmak adına, emin el olarak görmedikçe birine silah teslim ettiği vaki olmamıştır. Acaba siz bu emin el misiniz? İşgali koruyan ve koruyacak eller misiniz? Cevabın doğal olarak olumsuz ise o zaman neden silah edinmeni engelleyen işgalciye sitem ediyorsun?

Sayın General! Batı Yaka’daki güçlerin silahlarını işgalciye doğrultmadıkça silaha ihtiyaçları olacağını zannetmiyorum. Sen sarf ettiğin sözlerde, güvenlik birimlerinin merkezlerini korumak için silaha ihtiyaç olduğunu söylüyorsun. Bu durumda halk “elde edeceğiniz silahı işgal askerine doğrultmayacağınıza göre merkezlerinizin silaha nasıl ihtiyacı olabilir ki” sorusunu sormaz mı?

Sayın General sanırım senin sözün, Koruyucu Güvenlik birimi müdürü Ziyad Hebburrih’in Siyonist sol hareketler ve Tek Ses Hareketi mensuplarıyla yaptığı görüşmede sarf ettiği sözleri tamamlıyor. O şöyle demişti: “Önümüzdeki aylarda muhtemel bir üçüncü intifada girişiminin sert bir şekilde engellenmesi gerekir. Batı Yaka son günlerde bu tür girişimlere şahit oldu.”

Hebburrih “son günlerde bu tür girişimlere şahit oldu” derken, Filistin halkının açlık grevi başlatan Filistinli esirlerle dayanışmak için birçok yerde yaptığı gösteri, yürüyüş ve eylemleri kastediyor. Ben sonuç bölümünde Adnan’a katılıyorum. Madem Abbas güçlerini silahlandırmanın temel amacı üçüncü intifadayı engellemek ve işgale karşı direnişi bastırmaktır o zaman gerçekten işgalci utanmıyor. Çünkü bu tavrıyla, direnişe karşı duracak güçlere silahın ulaşmasını engelliyor.

Dr. Fayiz Ebu Şemmale / filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir